Nyheter

Nyproduktion av bostäder

Har du funderingar på att köpa en nyproducerad bostad? Härligt! Det finns många fördelar med att välja just en nyproducerad bostad, vi har listat några av de många fördelarna här.

Nytt och fräscht

Att flytta in i en bostad där ingen har bott tidigare är en härlig känsla. Allt är nytt och fräscht, från den fasta inredningen till vitvarorna. För det mesta kan du även påverka bostadens utformning, färg- och materialval

Ingen budgivning

När du väljer att köpa en nyproducerad bostad så slipper du all stress som en budgivning kan dra till sig då nyproducerade bostäder säljs till ett fast pris. Det gör även att det känns lugnare och tryggare för nerverna när du väl köper en bostad.

Spara pengar

Det är vanligt att man tror att pengarna kommer att rasa iväg när man köper en nyproducerad bostad. Men eftersom man köper bostaden till fast pris, och slipper oförutsedda utgifter så blir de lättare att planera sin ekonomi. Driftkostnaden på nyproducerade bostäder är ofta betydligt lägre än i en begagnad bostad. Väljer du dessutom att bo i bostadsrätt så slipper du tänka på underhåll.

Ett smart miljöval

En begagnad bostad kan vara lite utav en miljöbov, speciellt när det kommer till vitvaror och fönster, då dessa ofta är av den äldre varianten och därför drar mer energi.

I nyproducerade bostäder så används även mer energieffektiva material, vilket gör att kostnaden för uppvärmning av bostaden med mera, blir billigare.

I väntan på flytt

När du ska köpa nyproduktion så brukar det vara cirka 1–2 år innan inflyttning, vilket kan kännas som en lång tid. Men det finns många fördelar med det också, en av dem är att du inte behöver stressa med flytten från ditt befintliga hem. Du hinner i lugn och ro planera vad du ska sälja och vad du ska behålla innan du flyttar in i din nya bostad.

Nyproducerat attraherar även företag och kommuner

Ett nytt hem innebär en ny plats att bo på. Området spelar minst lika stor roll när vi väljer var vi ska bo.

Fördelen med att bo i ett nyproducerat område är att det är vanligare att företag öppnar butiker och annan service runt om i området, men inte bara det, nya förskolor, skolor och lekparker brukar dyka upp i nyproducerade områden.

Nya vänner

När man flyttar in till ett nyproducerat område så skapas en alldeles speciell gemenskap med de andra som flyttar in samtidigt i detta nya område. Ofta är dina grannar i liknande skeden av livet, så ni har garanterat mycket gemensamt. Det är vanligt att det leder till nya vänner både för barn och vuxna.