Nyheter

Svensk utmanare jublar över jättebeställningen från Maersk

– Det här är en av de största affärerna som gjorts hittills för att göra transporter hållbara, säger Einrides vd Robert Falck till Breakit.

Einride utvecklar självkörande och elektriska lastbilar har varit ett av de hetaste bolagen på den svenska tech-scenen det senaste året. Beställningen från Maersk är på 300 el-lastbilar. Leveranser 20223-2025.

– Det här är en av de största affärerna som gjorts hittills för att göra transporter hållbara och den kommer i ett kritiskt läge, säger Einrides medgrundare och vd Robert Falck till Breakit och fortsätter:

– Det är inte bara det att lastbilstransporter står för nästan 8 procent av alla globala koldioxidutsläpp utan också att vi har en värld som aldrig varit så medveten om behovet att skifta över till elektricitet.

Just nu värderas bolaget till 13 miljarder kronor.

Något värde för just denna jätteaffär uppges inte men enligt uppgifter till Breakit är det en form av leasingaffär som Maersk gör med Einride.