Nyheter

BearingPoint och IFS presenterar det gemensamma företaget Arcwide

BearingPoint och IFS har fördjupat sitt långtgående samarbete och bildar nu Arcwide. Det nya bolaget kommer lanseras formellt i april 2022. Arcwide utökar det framgångsrika och väletablerade samarbetet mellan BearingPoint och IFS och förenar teknisk innovation med professionella tjänster för att hjälpa företag att snabbare realisera värdet av sina tjänster.

– Jag är väldigt glad över att stå vid rodret för Arcwide, säger Philippe Chaniot CEO på Arcwide. Vi har en väldigt tydlig vision. Vi ska erbjuda IFS Clouds tekniska såväl som affärstransformerande tjänster för företagsledare så att de i sin tur kan fokusera på att driva verksamheten framåt. Arcwide ger en enda enhetlig upplevelse med IFS Cloud, som bygger förtroende över tid och säkrar kontinuitet och värdeskapande i hela kundcykeln.

Med Arcwide kommer kunderna få nytta av de båda företagens etablerade position och globala räckvidd. Deras fokus kommer att hjälpa kunder att snabbare realisera värdet av sina tjänster, och det med hjälp av IFS Cloud – SM, FSM, ERP och EAM.

Målet är att erbjuda kunder en samlad, enhetlig användarupplevelse från ögonblicket de köper IFS Cloud. Genom att identifiera och realisera värde, kommer Arcwide att hjälpa beslutsfattare med komplexa affärsutmaningar för att säkra tillväxt. Bland det nya företagets tjänster finns bedömning av värde och omfattning, implementering, managerade tjänster och tjänster kopplade till affärsomvandling så som fortbildning och förändringshantering.

– Lanseringen av Arcwide är en viktig milstolpe för oss alla, säger Kiumars Hamidian, Managing Partner på BearingPoint. Vi vill återställa företags föreställning om vad affärsvärde innebär och befästa vår vision om en teknikdriven förändringsresa. Genom att arbeta hand i hand med våra kunder och kombinera deras specifika expertis med Arcwides unika tekniska erbjudande skapar vi värde.

Arcwide är också ett sätt att hantera behovet av en utökad distributionsförmåga för IFS tjänster:

– IFS har haft enorma framgångar under de senaste åren och med den ökade efterfrågan på IFS Cloud, så blev det tydligt att vi på IFS behövde investera och skala upp vår distributionsförmåga, säger Michael Ouissi, Chief Customer Officer på IFS. BearingPoint har varit en otroligt viktig partner för oss, de förstår vår verksamhet och speglar våra kunders fokus, så att utöka vår relation var ett naturligt steg.