Nyheter

Europas största bilhandelsplattform förvärvar digital tillväxtraket

Europas största digitala bilhandelsplattform AutoScout24 förvärvar majoriteten i danska AUTOproff. Transaktionen bildar en digital jätte inom bilhandeln med kombinationen av Europas största bilmarknadsplats online och Europas snabbast växande digitala B2B-handelsplattform för begagnade bilar.

AUTOproff är en digital B2B-plattform som gör det möjligt för bilhandlare att enkelt och säkert sälja och köpa fordon via online-auktioner. Företaget har haft en stor tillväxt sedan starten 2013 och auktionerade under 2021 ut fler än 120 000 fordon i Sverige, Tyskland, Danmark och Nederländerna.

AUTOproff etablerades i Sverige under 2019 med kontor i Malmö och har sedan dess sett en stark tillväxt.

Köpet adderar B2B till AutoScout24:s utbud av digitala lösningar och kommer att skapa möjlighet för bilhandlare att göra affärer med bilar digitalt, över hela Europa, i både C2B- och B2B-kanaler. Genom köpet av AUTOproff får AutoScout24:s 44 000 återförsäljarkunder tillgång till ett större fordonsutbud och nya innovativa lösningar som kommer att öka effektiviteten i deras handel och inbyten av begagnade bilar.