Nyheter

DAF får flera utmärkelser vid Fleet News Awards 2022: Den nya generationens DAF-lastbil XG⁺

Den nya generationens DAF-lastbil XG har fått utmärkelsen ”Best UK Diesel Tractor” på den prestigefyllda Fleet News Awards 2022. Vid samma tillfälle gav juryn DAF:s LF utmärkelsen ”Best Two-axle Lightweight Rigid Truck” och DAF:s CF utmärkelsen ”Best rigid Truck”. Det är femte året i rad som DAF Trucks har fått topputmärkelser vid Fleet News Awards.

Vinsten för XG⁺ följer efter utmärkelsen ”International Truck of the Year 2022” för den nya generationens DAF-lastbilar XF, XG och XG⁺ som tillkännagavs i november – och mer nyligen nationella utmärkelser för ”Truck of the Year” i Portugal och Rumänien.

Fleet News Awards-juryn gav mycket beröm till den nya generationens DAF-lastbil XG⁺. ”DAF:s flaggskepp är elegant, innovativt, imponerande att köra och erbjuder branschens största hytt samt utmärkt komfort. XG⁺ sätter en ny standard på dragbilsmarknaden. Fordonsparker kan dra nytta av konkurrenskraftiga driftskostnader och DAF:s utmärkta support för att maximera drifttiden. Fördelarna för både förare och fordonspark är en vinnande kombination.”

Bästa lastbil

DAF:s populära lastbil i serien CF har vunnit titeln ”Best rigid Truck”. Juryn sa:

”CF är en klar vinnare i kategorin tung lastbil. Den är helt klart det bästa allroundvalet och uppfyller behoven hos fordonsparker inom alla typer av industrisektorer. Tillförlitlighet, nyttolast, förarkomfort, återförsäljarsupport och fördelaktiga driftskostnader är några av dess många vinnande egenskaper.”

Bästa lätta lastbilen

Dessutom vann DAF:s lastbil för stadsdistribution, den oöverträffade LF, priset för ”Best Two-axle Lightweight Rigid Truck”.

”LF dominerar den brittiska marknaden för 7,5-tons lastbilar och det är lätt att förstå varför: utmärkt tillförlitlighet, konkurrenskraftiga priser och den bästa återförsäljarsupporten i branschen gör att fordonsparker verkligen tror på den här lastbilen. Den är också ergonomiskt utformad med föraren i åtanke, med en stor, välutrustad och bekväm hytt. Den är det beprövade valet för alla typer av fordonsparkverksamheter.”

Laurence Drake, vd på DAF Trucks i Storbritannien, fick utmärkelserna av Dave Jones från sponsorn Rivus Fleet Management Solutions. Laurence tillade:

– Vi är glada över att få de här mycket högt ansedda utmärkelserna. Erkännandet av våra modeller är ett bevis på den kvalitet och tillförlitlighet som finns i DAF-sortimentets DNA.