Nyheter

Ny direktlinje: Ängelholm Helsingborg Airport och Visby

En flyglinje som enligt BRA varit högt upp på resenärernas önskelista att komma tillbaka. Den nya direktlinjen erbjuder avgångar tre dagar i veckan under sommarperioden mellan vecka 26-32.

Utöver linjen mellan Ängelholm/Helsingborg och Visby flyger BRA ytterligare 5 direktlinjer till/från Visby under 2022. Bland annat utrikeslinjen mellan Helsingfors och Visby som öppnar upp möjligheten att flyga via sommarparadiset Gotland, Sveriges största ö, på väg till/från Finlands vackra huvudstad.

– Hemestertrenden inom Norden växer sig starkare och genom att utöka trafiken till sommaren mellan Visby och Ängelholm/Helsingborg erbjuds möjligheten att kunna ta sig till fler semesterupplevelser och destinationer på ett tryggt, tidseffektivt sätt med ett av världens mest klimateffektiva regionalflygplan, säger Martin Erkenborn, kommersiell chef på BRA.

– Vi är glada över att höra att BRA lanserar den uppskattade linjen Ängelholm-Visby i sommar – vilket knyter samman två populära semesterstäder. Det är också ett positivt besked kring flygets fortsatta återgång till det normala efter pandemin, säger Andreas Jarud, vd, Ängelholms Näringsliv.

Grönare flygresor med BRA.

Flygningarna görs med världens just nu mest klimateffektiva regionalflygplan som kan uppnå utsläpp så låga som 0,28liter/mil/passagerare. En flygplanstyp som släpper ut upp till 40% mindre än regionaljet.

Resenärerna erbjuds även möjligheten att välja BRA Miljö Class som är en flygbiljett där vanligt fossilt flygbränsle är utbytt mot 100% bioflygbränsle, SAF (sustainable aviation fuel). BRA klimatkompenserar dessutom till 110% för alla flygresor, och hela flygbolagets totala verksamhet. Några av fördelarna som gör att flygresor med BRA beskrivs som grönare än andra alternativa flygresor på marknaden.