Nyheter

Sverigepremiär för ID.5 och ID. Buzz Cargo

I år lanserar Volkswagen nya medlemmar i den helt eldrivna ID.-familjen. På elbilsmässan eCarExpo i Stockholm visas ID.5 och ID. Buzz Cargo för första gången upp för den svenska publiken.

Volkswagen Personbilar och Volkswagen Transportbilar har en gemensam monter på eCarExpo som går av stapeln den 29 april – 1 maj på Friends Arena i Stockholm, där de två sistnämnda dagarna är publika dagar.

I montern kan besökarna bekanta sig med den eldrivna ID.-familjen: kompakta ID.3 (Sveriges populäraste elbil 2020), suven ID.4 (Sveriges populäraste elbil 2021, World Car of the Year 2021) och nya suv-coupén ID.5 som får sin publika Sverigepremiär på eCarExpo. Båda versionerna ID.5 Pro Performance och fyrhjulsdrivna ID.5 GTX kommer att finnas på plats. Den svenska lanseringen av ID.5 och ID.5 GTX sker preliminärt till sommaren.

En annan spännande nyhet som också visas upp för första gången i Sverige är den eldrivna transportbilen ID. Buzz Cargo som har ett lastutrymme på 3,9 kubikmeter och en preliminär räckvidd på upp till 425 km. Den moderna och eldrivna tolkningen av ”folkabussen” lanseras under hösten, både som personbilsversionen ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo.

Dessutom kommer nya laddhybriden Multivan eHybrid att finnas i montern. Utöver utställningen erbjuds provkörning av modeller från ID.-familjen och Multivan eHybrid.