Nyheter

Taiga utsedd till vinnare i Fast Companys 2022 World Changing Ideas Awards

Taiga Motors Corporation, ledande tillverkare av elektriska terrängfordon, har utsetts till vinnare i kategorin Best World Changing Idea North America i Fast Companys 2022 World Changing Ideas Awards.

– Vi är hedrade att få detta prestigefyllda erkännande från Fast Company. Vi grundade Taiga för drygt sex år sedan med ett uppdrag att revolutionera terrängfordonsbranschen med elfordon. Denna utmärkelse bekräftar vårt uppdrag ytterligare och fungerar som bevis på de framsteg vi har gjort mot att förändra hur människor ger sig ut i naturen, säger Taigas vd Sam Bruneau.

Taigas mål är att elektrifiera terrängfordonssegmentet, den mest utmanande och krävande fordonskategorin. Som en banbrytande tillverkare av terrängfordon inkluderar produktlinjen både olika typer av snöskotrar samt vattenskotrar.

De specialbyggda elektriska drivlinorna gör att utomhusentusiaster kan utforska naturen utan att kompromissa med prestanda, buller, tillförlitlighet och effektivitet. Inget underhållsbehov av drivlinan, anpassningsbara drivparametrar och exakta gasreglage bidrar till användarvänlighet och tillgänglighet.

Nu på sitt sjätte år utser World Changing Ideas Awards 39 vinnare, 350 finalister och mer än 600 hedersomnämnanden – med klimat, social rättvisa och AI och data bland de mest populära kategorierna. En panel av framstående Fast Company-redaktörer och reportrar valde ut vinnare och finalister från mer än 2 997 bidrag inom transport, utbildning, mat, politik, teknik, hälsa, social rättvisa och mer. Dessutom har flera nya kategorier lagts till i år, inklusive klimat, natur, vatten och arbetsplats.

Fast Companys sommarnummer 2022 kommer att visa upp några av världens mest uppfinningsrika entreprenörer och företag som tacklar globala utmaningar. Frågorna lyfter bland annat fram probiotika för korallrev, lättmonterade kithem för flyktingar eller katastroföverlevande, ett 3D-utskrivet vaccinplåster, en elektrisk lastbil och ett system för att värma hem från spillvärmen från en fabrik.

– Vi inspireras konsekvent av nytänkandet och kreativiteten som människor använder för att lösa några av vårt samhälles mest akuta problem, från bostäder till klimatkrisen. Fast Company njuter av sin roll i att förstärka viktigt, innovativt arbete för att möta stora utmaningar. Våra journalister har identifierat några av de smartaste initiativen som lanserats sedan 2021, som vi hoppas både ska ha en meningsfull inverkan och leda till att andra blir en del av lösningen, säger David Lidsky, interimschef för Fast Company.