Nyheter

ApParkingspot Nordic förvärvar Linky Tech

ApParkingspot Nordic AB har genom en överenskommelse med bl.a. ventureföretaget Epti AB, noterat på Nasdaq Stockholm First Norths aktielista, tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Linky Tech AB. Köpet innebär ett s.k. omvänt förvärv där Epti AB blir ny majoritetsägare i ApParkingspot som också kommer att byta namn till Linky AB vid den kommande ordinarie årsstämman.

Linky Tech AB tillhandahåller en B2B2C Platform-as-a-Service (PaaS). Lösningen möjliggör smidig parkering och ev-laddning genom ett sömlöst gränssnitt och förstklassig användarupplevelse. Den unika Platform-as-a-Service-lösningen, Linky, gör det möjligt för företag, operatörer och markägare att enkelt hantera, underhålla och hantera betalningar för sina parkerings- och laddstationer. Produkten är helt webbaserad vilket möjliggör en app- och kontofri lösning utan krav på registrering. Bokningar kommer att göras via en URL eller QR-kod.

Kombinationen av Linky Techs teknologi och ApParkingspots app för peer-to-peer uthyrning av parkeringsplatser ger det nya bolaget en stark bas för vidare expansion och förväntas ge aktieägarna i båda bolagen en kraftigt förbättrad möjlighet till kommersiell framgång.

Affären är föremål för godkännande på ApParkingspots ordinarie årsstämma vilken kommer att avhållas den 8 juni 2022. Samtliga större aktieägare har ställt sig postiva till genomförandet

Sasa Farkas, VD för ApParkingspot:

– Affären innebär ett stort steg framåt för bolaget som kommer in i ett helt annat sammanhang. Jag ser mycket positivt på det hela och räknar med att förvärvet på sikt kommer att medföra en betydande värdeökning för aktieägarna.