Nyheter

Ny kommunikationsdirektör på Saab

Saab har utnämnt Viktor Wallström till kommunikationsdirektör. Han tillträder rollen senast 1 oktober 2022 och kommer att ingå i Saabs koncernledning. 

Viktor Wallström är idag kommunikations- och hållbarhetschef för Tele2, en roll som han haft sedan 2013. Under sin tid på Tele2 har Viktor bland annat lett kommunikationen för en av Sveriges hittills största bolagssammanslagningar. Han har också lyft bolagets hållbarhetsarbete till en branschledande position. Viktor har tidigare arbetat som pressekreterare för Svenska kraftnät och som konsult i Belgien och Sverige, främst inom PR, internkommunikation och public affairs.

– Viktor Wallström är en skarp och strategisk ledare med utmärkta erfarenheter  som kommer att stärka vår kommunikationsfunktion ytterligare. Vi ser ett allt större intresse för Saab från omvärlden och Viktor kommer inte bara att vidareutveckla vårt kommunikationsarbete utan även stötta vår tillväxt såväl i Sverige som internationellt. Han kommer också att arbeta med att stärka våra hållbarhetsinitiativ och vårt uppdrag att bidra till trygghet för människor och samhällen, säger Micael Johansson, Saabs VD och koncernchef.

Viktor Wallström har en masterexamen i statsvetenskap från Uppsala universitet med inriktningen freds- och konfliktstudier.