Nyheter

Veoneer levererar kameror till BMWs kamerasystem för automatiserad körning

Autotech-bolaget Veoneer har tecknat avtal för att utrusta fordon från BMW Group med kameror till deras nästa generation kamerasystem för automatiserad körning. Kamerorna stödjer det samarbete mellan BMW Group, Qualcomm Technologies och Arriver som annonserades i mars.

De högupplösta 8MP-kamerorna monteras bakom backspegeln, är framåtriktade och ger pålitlig och precis information till bilens kontrollsystem.

– Vi är mycket glada över att vara med i utvecklingen av nästa generation kamerasystem, vilken planeras att nå marknaden under 2025, säger Veoneers koncernchef Jacob Svanberg. Denna order på kameror till den femte generationens kamerasystem visar att Veoneer fortsätter att driva den tekniska utvecklingen av säkra lösningar för förarstöd och automatiserad körning.

I BMWs nästa generation system för automatiserad körning kombineras BMWs nuvarande AD-mjukvara med Arrivers mjukvara för kameraperception och körpolicy för NCAP på Qualcomm Technologies System-on-Chip (SoC). Målsättningen är att utveckla mjukvara i världsklassklass med funktioner från NCAP samt förarstöd för nivå 2 och nivå 3. Veoneers kameror har vidareutvecklats enligt trenden med centraliserad och skalbar mjukvaruarkitektur och de kommer utgöra en betydande del av sensorlösningen för nästa generations mjukvaruplattform för självkörning.