Nyheter

Jeanna Tällberg utsedd till personaldirektör och medlem av Scanias verkställande ledning

Jeanna Tällberg har utsetts till personaldirektör (Head of People & Culture) och medlem av Scanias verkställande ledning från och med 1 oktober 2022. Hon rapporterar till bolagets VD och koncernchef Christian Levin. 

Jeanna Tällberg lämnar H&M Group och tjänsten som Head of HR Business Tech. Hon är bekant med Scania då hon började sin karriär här 2003, som HR Business Partner.

Hon fortsatte sedan med flera roller inom HR. Från 2012 till 2015 var hon Director of Leadership and Organisational Development. Jeanna Tällberg har också varit HR Director Volkswagen Group Sverige samt Executive Vice President HR Haldex Group.

– Det känns bra att återse Jeanna på Scania och i vår verkställande ledning. Hon har en stor förståelse för vårt företag och industrin. Jag är övertygad om att hennes driv och strategiska arbetssätt kommer att gynna Scania, säger Christian Levin, VD och koncernchef. 

– Fordonsindustrin genomgår en väldigt viktig och spännande förändring, och jag ser fram emot att vara en del av den resan på Scania. Jag kommer också fortsätta att stärka People & Cultures roll och bidrag på denna resa. För mig beror vår potentiella succé som företag helt på människor. Sist men inte minst, mitt hjärta har alltid funnits på Scania, så jag är både glad och hedrad över att det nu är dags att komma hem igen, säger Jeanna Tällberg. 

Jeanna Tällberg, född 1975, har en kandidatexamen i socialt arbete, och även i HR. Hon efterträder Helle Bay, som har lämnat företaget.