Nyheter

Scantruck tar över Weycor i södra Sverige

Från och med 1 maj så är det till Scantruck AB man ska vända sig om man är nyfiken på hjullastare och vältar från det tyska kvalitetsmärket Weycor. Scantruck kommer att sälja hela dess sortiment av hjullastare och vältar från Gävle och söderut.

Intresserade kunder kommer kunna se och känna på maskinerna i Scantrucks monter på Svenska Maskinmässan på Solvalla 2–4 juni, men kan man inte vänta till dess så går det faktiskt redan att köpa maskiner från dem.

– Vi har redan hunnit sälja ett par maskiner och kommer ta emot leveranser av fler nya maskiner löpande, avslöjar Scantrucks marknadschef Peter Claesson.

17 olika modeller av hjullastare

Weycor tillverkar hjullastare och vältar i tyska Wildeshausen samt i Ungerska Kaposvàr. Deras hjullastare sträcker sig från minstingen AR320 som väger in på 2500kg i sitt lättaste utförande ända upp till AR680 som väger 15,1 ton.

Deras minsta maskin lyfter 1500kg, och deras största hela 11150kg. De mindre maskinerna drivs av motorer från Yanmar eller Kubota, men från och med AR420 och uppåt så är det fyra eller sexcylindriga Deutzmotorer i maskinerna. Modellen AR480 erbjuder en närmast obegränsad valfrihet då du kan få lastaren antingen med svängbart lastaraggregat, teleskopbom för ökad räckvidd eller som en helt vanlig hjullastare. Sammanlagt erbjuder Weycor hela 17 olika hjullastare i sitt sortiment.

Tätt samarbete med Deutz

Även bland vältarna så har Weycor ett brett utbud av olika modeller. De har tre tandemvältar som sträcker sig från Weycor AW240 via AW260 till AW300. Minstingen väger endast 2400kg och AW300 väger in på 3 ton. Samtliga dessa drivs av Perkinsmotorer.

Deras modellprogram av kompaktorer sträcker sig från 7,1 ton upp till 13,8 ton via fem olika modeller. Här kommer motorerna från Deutz som Weycor har ett tätt samarbete med.

På Svenska Maskinmässan kommer besökarna notera att Scantruck AB utökat sin redan breda produktportfölj ytterligare. Redan nu står det klart att de kommer visa upp lastmaskinen AR660 samt välten AW1120E. AR660 väger 14 ton och drivs av en sexcylindrig Deutzmotor på 215hk. Maskinen lyfter hela 10ton samt 8,8ton i svängt läge. AW1120E väger 12 ton och har en arbetsbredd på 2,1 meter. Även här hittar man en motor från Deutz som drivkälla

– Det ska bli otroligt roligt att möta besökarna på Svenska Maskinmässan igen till att börja med. Att få göra det med ett nytt varumärke som är så starkt som Weycor gör det givetvis ännu roligare. Vi kommer att besöka fabriken ett par mil utanför Bremen i Tyskland i mitten på maj. Vi kommer faktiskt till och med få vara med när de tillverkar välten som vi kommer att ha i vår monter på mässan. Weycor är en ny bekantskap för Scantruck AB, men eftersom Scantruck i Danmark har sålt dem ända sedan 2006 så finns det givetvis en stor kunskap om dem inom företaget. Det var också därför vi gjorde bedömningen att de passar perfekt in mot våra befintliga kundsegment inom uthyrning, entreprenörer samt lantbruk avslutar Peter Claesson.