Nyheter

Budbee tar in nytt kapital – värderas till 7,3 miljarder SEK

Budbee annonserar idag att de har stängt en kapitalrunda på 400 miljoner SEK till en värdering på drygt 7,3 miljarder SEK. Rundan, som öppnade för bara en månad sedan, blev snabbt övertecknad och riktade sig enbart mot befintliga ägare. Utöver investeringarna får bolaget nu också tillgång till utökad lånefinansiering för att stötta fortsatt tillväxt.

Budbee har verksamhet på fem marknader och levererar varor från e-handlare hem till dörren eller till Budbee Box. Dagens besked markerar ytterligare en milstolpe i bolagets stabila tillväxtresa och visar att marknaden tror på bolagets affärsmodell.

– Jag är otroligt stolt över att kunna berätta den här nyheten idag. Inte bara för att vi säkrar nytt kapital till en bra värdering med låg utspädning i dagens osäkra marknadsläge, utan också för att vi får fortsatt förtroende från en traditionell affärsbank som ger oss utökade kreditfaciliteter . Vi har nu också satt upp ett
investeringsprogram som möjliggör för våra medarbetare att vara med som ägare på Budbees tillväxtresa, vilket har varit viktigt för mig personligen, säger
Fredrik Hamilton, grundare och vd på Budbee.

Sedan bolagets förra kapitalrunda, i december 2020, har Budbees aktievärde stigit med 141%, en siffra som kan jämföras med utvecklingen på Stockholmsbörsen på 6,8% under samma tidsperiod.

Budbee har snabbt vuxit till att bli en av Europas ledande aktörer inom e-handelsleveranser till paketskåp och har idag kontrakt på omkring 5000 skåp. Den utökade lånefinansieringen kommer att användas för att finansiera dessa paketskåp.