Nyheter

De får Svenska Dagbladets hederspris – SvD Affärsbragd 2022

Alan Mamedi och Nami Zarringhalam tilldelas Svenska Dagbladets hederspris, SvD Affärsbragd 2022 – “En bragd i sann bemärkelse” . Truecallers två grundare, Alan Mamedi och Nami Zarringhalam, får priset SvD Affärsbragd, Svenska Dagbladets hederspris.

Priset delas ut av Prins Daniel i samband med eventet SM i Ung Företagsamhet i Göteborg.

Juryns motivering lyder:

Där andra ser gränser ser de nya möjligheter. Där andra blockeras av motgångar finner de kraft att växa. Med en tydlig vision – och en stark tro på varje medarbetares förmåga till innovation – har de skapat en internationell storspelare som gör livet lite tryggare och världen lite mer öppen för hundratals miljoner människor, varje dag. En bragd i sann bemärkelse.

SvD Affärsbragd delas årligen ut till en person eller grupp personer som gjort en utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet. Alan Mamedi och Nami Zarringhalam nominerades redan 2015 och med årets utmärkelse gör de tidigare vinnare som Ida Backlund, Martin Lorentzon och Daniel Ek, Pär Svärdson och nu senast Sebastian Siemiatkowski sällskap.

Det känns stort att få ta emot priset SvD Affärsbragd och extra kul att först blir framröstad av allmänheten, innan juryn gör sin slutgiltiga bedömning. Vi är hedrade över att få ta emot priset på SM i Ung Företagsamhet och vår förhoppning är att vi kan vi inspirera fler, framtida entreprenörer, säger Alan Mamedi, VD och medgrundare till Truecaller.

I juryns bedömning ingår att ha utfört en prestation utöver det vanliga och skapat nya affärsmöjligheter med sitt entreprenörskap. Under 2021 växte Truecaller rejält och ökade omsättningen med 130 procent till 1,1 miljarder kronor med ett rörelseresultat som uppgick till 258 miljoner kronor och noterades på Nasdaq Stockholm. Globalt var appen under det första kvartalet av 2022 en av de tjugo mest nedladdade apparna, där cirka 80 procent av de 310 miljoner månatliga aktiva användarna använder Truecaller dagligen.

Alan Mamedi och Nami Zarringhalam tilldelas priset av Prins Daniel den 23 maj i samband med SM i Ung Företagsamhet, som i år hålls i Göteborg.

I juryn ingick Sophia Bendz, investerare, Elisabeth Thand Ringqvist, grundare och partner affärsängelfonden E14 Invest, Andra Farhad, börsexpert, Björn Jansson, vd Carnegie, Alexander Husebye, vd Centrum för Näringslivshistoria, Anna Careborg, chefredaktör SvD, samt Daniel Kederstedt, chef SvD Näringsliv och ordförande i juryn.

Om Truecaller:

Truecaller (TRUE B) är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation.  Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är Truecaller ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com

Om SvD Affärsbragd:

SvD Affärsbragd arrangeras för nionde året i rad. Totalt har tio entreprenörer har valts ut av en nomineringskommitté för att göra upp om årets utmärkelse – och omröstningen startar 11 april. Varje person kan lägga en röst per dag, men får rösta under hur många dagar som helst fram till och med den 13 maj. De fem kandidater som har fått flest röster går då vidare till en jury som utser en vinnare.

I årets jury ingick Sophia Bendz, investerare, Elisabeth Thand Ringqvist, grundare och partner affärsängelfonden E14 Invest, Andra Farhad, börsexpert, Björn Jansson, vd Carnegie, Alexander Husebye, vd Centrum för Näringslivshistoria, Anna Careborg, chefredaktör SvD, samt Daniel Kederstedt, chef SvD Näringsliv och ordförande i juryn.

Mer information:

svd.se/affarsbragd-2022