Nyheter

Lindex bygger robotlager i Alingsås

Lindex ska bygga ett nytt högautomatiserat omnilager i Alingsås. Investeringen blir bolagets största någonsin och satsningen uppgår till ungefär 110 miljoner euro, motsvarande drygt 1,15 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med denna jätteinvesering kommer Lindex att fyrdubbla sin kapacitet för e-handeln – detg motsvarar 13 000 plockade och packade plagg per produktionstimme.

– Vår nya logistikplattform kommer möjliggöra fortsatt tillväxt i såväl fler kanaler som för nya affärer. Det är Lindex största investering historiskt sett och ett avgörande steg för att fullfölja våra långsiktiga tillväxtplaner och framtidssäkra vår logistikverksamhet, säger vd Susanne Ehnbåge.

Lagret kommer att tas i drift under 2024 och bli 40 000 kvadratmeter stort. Det nya lagret kommer att ersätta lagren I Partille och Borås

Produktionen ska drivas av el från solpaneler.