Nyheter

REE Automotive valde Plex MES från Rockwell Automation för produktion av elfordonsplattformar

Rockwell Automation, världens största bolag med specialisering inom industriell automation och digital omställning, meddelar i dag att REE Automotive, ledande inom fordonsteknik och leverantör av elfordonsplattformar, har implementerat Plex Manufacturing Execution System (MES) som fundament till sin högdigitaliserade tillverkningsverksamhet när bolaget förbereder för fullskalig produktion till 2023.

Det femåriga kontraktet inkluderar att molnbaserade Plex MES implementeras på REE Automotives högautomatiserade och flexibla UK-baserade integrationscenter i Coventry, som kommer att ha en initial kapacitet på 10 000 fordonsmoduler (40 000 REEcorners) i år. Fler anläggningar väntas följa efter, baserat på bolagets globala expansionsplaner, med REE:s integrationscentrum i Austin, Texas, i drift nästa år med en totalkapacitet på 20 000 fordonsmoduler till 2023

Malte Dieckelmann, regiondirektör för mjukvaruförsäljning i EMEA på Rockwell Automation:

– REE Automotive anlitar Rockwell Automation för styrningar på matningssidan och hoppas nu på att skapa ännu större effektivitetsvinster och besparingar genom implementeringen av MES.  Plex erbjuder fullständig insyn i produktionsverksamheten och komplett konnektivitet med ERP-systemet, vilket gör det till en högeffektiv lösning för en komplett anläggning.  Det molnbaserade upplägget kommer verkligen att komma till nytta för att förverkliga fördelar på fler anläggningar och i olika länder.

Josh Tech, REE:s operativa direktör:

– Vi är lyckligt lottade som kan starta från grunden när det gäller våra integrationscentra och deras digitala infrastrukturer, så att vi tidigt kan få tillgång till en plattform som stödjer våra hopkopplade tillverkningsplaner globalt för REEcorners och elfordonsplattformar är avgörande.  Molnfunktionerna i Plex MES kommer att utgöra den digitala ryggraden i våra monteringslinjer och ge oss förmåga att lokalt hantera vår kundanpassade tillverkningsverksamhet, samtidigt som det också gör att vi snabbt kan sprida och skala upp de bästa arbetssätten internationellt till alla anläggningar.

Företagens gemensamma vision av framtidens rörlighet är grunden för avtalet och kommer att förstärka den pågående relationen, i vilken Rockwell Automation-teamet också stödjer implementeringen i Storbritannien i en rad verkstäder, så att REE Automotive-teamet kan utnyttja alla funktioner som Plex MES erbjuder. 

– Fordonsindustrin omvandlas , säger Malte Dieckelmann, och ett komplett ekosystem behövs för att möjliggöra och snabba upp elektrifieringen av kommersiella fordon. REE står redo att leda branschen med en nyckelfärdig lösning och uppgiftsspecifika hjälpmedel för att uppnå högre effektivitetsvinster i fordonsflottor. Tack vare Plex har det aldrig varit så här enkelt att dela driftdata.