Nyheter

Hård kritik mot flygplatsstöd

Miljöpartiet är starkt kritiska till dagens beslut i regionstyrelsen att Region Skåne ska ge ett driftsbidrag till Kristianstad Airport på minst 2 miljoner kronor per år.

– Vansinnigt slöseri med skattebetalarnas pengar, säger Mätta Ivarsson, gruppledare för MP i Region Skåne.

På dagens sammanträde i regionstyrelsen gick Socialdemokraterna samman med Sverigedemokraterna och röstade igenom ett nytt driftsbidrag till Kristianstads Airport på minst två miljoner kronor per år från 2022 och framåt. Förslaget var ett initiativärende från SD som S ställde sig bakom.

Miljöpartiet reagerar starkt på beslutet.

– Det är ansvarslöst att fatta ett sådant här beslut. Det är uppenbart att de här partierna inte tar klimatfrågan på allvar. Har S och SD förstått att utsläppen måste minska? säger Mätta Ivarsson, gruppledare för Miljöpartiet i Region Skåne.

– Det här är två miljoner kronor som tas från hälso- och sjukvården. För två miljoner kronor hade Region Skåne till exempel kunnat starta ytterligare ett barnskyddsteam på ett sjukhus i Skåne, säger Mätta Ivarsson.