Nyheter

Grävmaskinister i Stockholm tävlar om att bli världsmästare

Mellan den 24 juni, på Maskinmässan i Stockholm, kommer svenska maskinförare tävla i en rad utmaningar som genomförs med hjälp av olika slags grävmaskiner. I grenar som dikesgrävning, maskinmanövrering och hantering av maskinteknologi ska den mest kompletta grävmaskinisten utses.

Den som gör bäst ifrån sig går vidare till en europeisk final i Malaga. Vinnaren av den europeiska finalen får sedan åka till Las Vegas och göra upp om världsmästartiteln

Den internationella tävlingen Caterpillar Global Operator Challenge kommer i helgen till Sverige. Tävlingen är den största i sitt slag med 80 deltävlingar i 40 olika länder. På Maskinmässan i Stockholm kommer deltagare från hela landet göra upp om vem som är den mest kompletta grävmaskinisten. Deltagarna tävlar bland annat i demolering av betong, manövrering av maskinen och hantering av maskinteknologi.

Vi är otroligt glada över att anordna denna tävling. Caterpillar Global Operator Challenge ger grävmaskinsförare i hela Sverige möjligheten att visa hur skickliga de är. Svenska förare är bland de främsta i världen och i denna tävling kan de verkligen visa vad de går för, inte bara i Sverige utan även internationellt, säger Eva Holm, Marketing Director för Zeppelin Sverige som är exklusiv återförsäljare av Caterpillarprodukter och arrangerar den svenska deltävlingen.

Vinnaren i Sverige går sedan vidare till en europeisk final i Malaga där två representanter till världsfinalen i Las Vegas ska utses. Världsmästaren vinner en resa för två till valfri Caterpillarfacilitet i världen.

För mer information om tävlingen och anmälan, besök:

www.cat.com/operatorchallenge