Nyheter

Konsumentkredit, hur och för vem?

En konsumentkredit är en låneform som kan användas av privatpersoner för att finansiera olika köp. Krediten ges av ett kreditinstitut och innebär att låntagaren får pengar utbetalda som en engångsbelopp eller i flera delar. Konsumentkrediter används ofta när man vill handla på avbetalning, t.ex. via en webbshop.Det innebär att låntagaren betalar tillbaka det lånade beloppet, plus ränta och eventuella avgifter, enligt de villkor som är uppsatta vid tecknandet av kreditavtalet. 

Konsumentkredit kan ha olika bindningstider och räntesatser. Om du ansöker om ett konsumentlån på internet så hör med olika banker eller annan finansiell institution. Det kan vara smart att jämföra olika aktörer innan du ansöker om ett lån. När du ansöker om kredit hos någon av dessa institutioner så gör du det oftast online. Du fyller i ansökan och skickar in den digitalt. Sedan tar det bara några minuter innan du får besked om din kreditansökan har blivit beviljad eller inte. Konsumentkrediter är ofta mycket förmånliga och det är därför många väljer att ansöka om dem.

Saker som du bör tänka på innan du ansöker

Dels så ska en del ha krav på att du ska ha en fast inkomst, annars kan det vara svårt att få lånet beviljat hos dem. Andra kräver inte fast anställning för att få lån pengar men du måste ha någon form av inkomst från arbete, försäkringskassa eller pension till exempel. Snabblån på lägre belopp har inte samma krav på inkomst som ett klassiskt privatlån på högre belopp.

Du bör vara medveten om att konsumentkrediter ofta har högre räntor än vanliga banklån, så det kan vara dyrare att ta ett konsumentlån än vad du tror. Innan du ansöker om ett konsumentlån så bör du alltså jämföra olika aktörer och läsa igenom villkoren noggrant, för att se till att det är det bästa lånet för dig. Konsumentkrediter är en mycket bra lösning för många, men det gäller att tänka på innan man ansöker. Ha en fast inkomst och var beredd på högre räntor. Jämför alltid olika aktörer innan du ansöker, för att se till att du verkligen får det bästa lånet!

Grundkrav för att få konsumentkredit

För att ansöka om lån eller konsumentkredit hos Saldo ska vissa grundkrav vara uppfyllda, såsom att du måste vara minst 18 år gammal, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du måste även ha ett svenskt BankID för att verifiera din identitet.

Enkelt att låna pengar:

Välj låneprodukt

Fyll i belopp

Fyll i resten av uppgifterna som krävs

Skicka iväg ansökan

Ta emot erbjudande

Godkänn med BankID

Pengarna betalas ut

När du blivit beviljad kommer det första uttaget att betalas ut enligt de regler som finns (oftast sker det samma dag du blivit beviljad), men sedan kan du göra uttag dygnet runt när behovet uppstår – eftersom du redan är beviljad pengarna.