Nyheter

Zaptec lanserar egen betaltjänst för elbilsladdning

Laddbolaget Zaptec ingår partnerskap med betaltjänstbolaget Monta och släpper ny betaltjänst för elbilsladdning. Sverige blir den första marknaden för lanseringen av Zaptec Park, och flera europeiska länder följer under 2022.

Samarbetet är bland det första i sitt slag där en hårdvarutillverkare går ihop med en mjukvaruleverantör för att leverera laddstationer till företag, bostadsrättsföreningar och elbilsförare med smidig fakturering och betalning direkt vid laddaren. Lanseringen av Zaptec Park är ett steg mot att göra elbilsladdning så enkel som möjligt och en drivande kraft i den gröna omställningen.

– Det ska vara lätt att ta betalt för laddning och det ska vara lätt att betala. Vi ser att många användare efterfrågar en enkel betaltjänst för Zaptec Pro-anläggningar och det känns roligt att bredda oss och kunna erbjuda både laddning och betalning, säger Axel Philipson, VD för Zaptec Sverige.

Lanseringen innebär att Zaptec-ägare som hanterar betalningar får full kontroll över åtkomst, användning, prissättning och debitering. Tjänsten förser även elbilsförare med möjligheten att se andra publika laddare i området och funktioner som virtuell köbildning och reservationer.

Två företag med samma långsiktiga vision

Zaptec och Monta ser fram emot att ingå i ett strategiskt partnerskap som stödjer deras gemensamma vision om en elektrifierad framtid.

– Zaptec är ett av branschens ledande varumärken när det gäller kvalitet och säkerhet. Vi är mycket glada över att samarbeta med ett företag som, precis som vi, vill förbättra världen genom att skapa en mer hållbar framtid med hjälp av elektrifiering. Genom att kombinera Zaptecs snyggt designade och pålitliga laddstationer med vår mjukvara är vi övertygade om att vi tillhandahåller en bättre laddningsupplevelse. Detta kommer att underlätta för att kunna möta den skyhöga efterfrågan på elfordon över hela Europa, säger Casper Rasmussen, VD för Monta.

– Vi är mycket positiva till partnerskapet med Monta, en av de ledande laddbetaltjänsterna i Sverige, och ser fram emot att tillsammans med dem forma framtiden för EV-laddning. Det är en spännande och rolig resa vi har framför oss, avslutar Axel Philipson.