Nyheter

myFC har lämnat in konkursansökan

myFC Holding AB har idag lämnat in en ansökan till Stockholms tingsrätt om att försätta Bolaget i konkurs. Orsaken är den tidigare aviserade likviditetskrisen som myFC inte har lyckats lösa.

Myfc, som var verksamt inom mikrobränsleceller och vätgas och var noterat på First North, fick “akut likviditetsbehov”. Ett tidigare försök att få in pengar via en riktad emission har misslyckades och i måndags drogs ett bud på bolaget tillbaka.

I början av juni avgick bolagets styrelseordförande Ulf Henning.

Myfc var i ropet för några år sedan när den tidigare vd:n för Fingerprint Cards, Jörgen Lantto, satte sig i styrelsen och investerade i bolaget. 2019 blev han styrelseordförande, en post han lämnade i slutet av samma år.

myFC erbjöd tunna, skalbara bränsleceller, lätta att dimensionera och anpassa till eldrivna produkter. myFC utvecklade tekniklösningar där batteri och vätgasbaserade bränsleceller samexisterar för utökad användning och minskad klimatpåverkan. myFC grundades 2005 och noterades i maj 2014 på NASDAQ First North Growth Market.