Nyheter

Resebranschen om SAS-strejken: ”Den kommande helgen riskerar tusentals svenskar bli fast på destinationer”

Den pågående strejken i SAS påverkar tiotusentals resenärer. Många blir strandsatta på resmålen och fortsätter strejken över den kommande helgen riskerar tusentals svenskar bli fast på destinationer.

Att ordna med alternativa transporter är nästintill omöjligt. Researrangörer som anlitar SAS drabbas även hårt av konflikten. Resebranschföreningen SRF kräver i en debattartikel i SvD ett slut på konflikten

– Situationen är helt ohållbar. Svenskar riskerar att bli strandsatta på destinationer som i vissa fall har ytterst små alternativa transporter tillbaka till Sverige, säger Didrik von Seth generalsekreterare för SRF.

SAS har många charterflyg med olika researrangörer i Skandinavien. Arrangörerna måste snabbt ordna med andra flyg vilket är väldigt svårt under högsäsong. Särskilt i år då efterfrågan på resor är stor efter pandemin.

– I tillägg till alla passagerare drabbas även researrangörer som anlitat SAS. Det är en extrem stor utmaning att hitta alternativ flygkapacitet, säger Didrik von Seth.

– SRF har vid flera tillfällen vädjat till pilotföreningarna om att charterflygningarna skall undantas från konflikten. Tyvärr har vår vädjan avvisats, säger Didrik von Seth.

Läs debattartikel i SvD:

HÄR