Nyheter

Volvo Lastvagnar presenterar sin väg mot noll utsläpp och noll olyckor på IAA

Volvo Lastvagnar kommer att visa sin starka position inom elektromobilitet på IAA Transportation, världens största mässa för mobilitet, transport och logistik. Företaget kommer också att visa upp nya säkerhetslösningar och den senaste tekniken för att fasa ut fossila bränslen i transporter.

Det övergripande temat för Volvo Lastvagnar på IAA Transportation för kommersiella fordon, som äger rum 20 till 25 september 2022 i Hannover, är ”Towards Zero” – noll utsläpp och noll olyckor.

Volvo Lastvagnar kommer att visa upp sitt utbud av elektriska lastbilar – det bredaste i branschen – med tre tunga och två medeltunga lastbilsmodeller som finns att beställa i Europa. Bolaget kommer också att visa sitt erbjudande av tjänster för ellastbilar, såsom räckvidds- och ruttplanering, laddningslösningar och finansiering. Dessutom kommer Volvo att demonstrera andra drivlinelösningar som gör det möjligt för åkerier att göra påtagliga framsteg på sin resa mot noll utsläpp.

– Tillsammans med våra kunder och deras kunder är vi på en resa mot noll utsläpp. Vi ser fram emot att visa våra fantastiska lastbilar och tjänster som gör det möjligt för åkerier och transportföretag att minska CO2 samtidigt som de driver framgångsrika företag. Oavsett drivlina – eldriven, gasdriven eller konventionell diesellastbil – erbjuder vi lösningar för ökad energieffektivitet och minskat klimatavtryck, säger Roger Alm, VD för Volvo Lastvagnar.

Inom säkerhetsområdet kommer Volvo Lastvagnar bland annat att visa upp sitt nya säkerhetssystem för att skydda fotgängare och cyklister. Systemet består av dubbel radar och kamerastödda funktioner som verkar på båda sidor av lastbilen.

Volvo Lastvagnar kommer att ha flera lastbilar tillgängliga för provkörning på utomhusområdet av mässan, till exempel Volvo FL Electric och Volvo FE Electric. Dessutom kommer även andra lastbilar som Volvo FH med I-Save, Volvo FM LNG och en Volvo FH16 för de tyngsta transportuppdragen att visas på mässområdet utomhus.