Nyheter

Norwegian och Widerøe ingår samarbetsavtal

Norwegian och Widerøe har idag undertecknat en avsiktsförklaring med avsikten att de två flygbolagen kommer att ha ett nära samarbete inom ett antal områden i framtiden.

Detta innebär bland annat att de två företagen kommer att ha ett samarbete kring biljettförsäljning, vilket ska göra det möjligt för bolagens passagerare att sömlöst kunna resa i båda flygbolagens linjenät, enligt ett interlineavtal.

Målet med avtalet är en bättre service, att skapa synergier och driftseffektivitet. Norge är en oerhört viktig marknad för båda företagen. Widerøe flyger genom hela det regionala nätet i Norge medan Norwegian är en stor aktör i huvudlinjenätet. En stor del av passagerarna i Norge är beroende av både Norwegian och Widerøe för att nå sin destination.

− Jag är mycket nöjd med det avtal vi har ingått med Widerøe idag. Vårt mål för detta samarbete är att gynna både företagens passagerare och våra anställda. På många sätt är detta ett historiskt avtal som sammanför två norska flygbolag. En del detaljer arbeta vi fortfarande på, men det har de senaste månaderna blivit tydligt genom diskussioner med Widerøe, att det finns många områden som vi båda har ett gemensamt intresse att samarbeta kring, säger Geir Karlsen, Norwegians vd.

− Detta är en glädjedag för både Widerøe och våra passagerare som är starkt beroende av våra flygningar för att arbeta och bo i Norge. Detta avtal gör det möjligt för Norwegians och Widerøes kunder att kombinera sina flygningar med både flygbolag hemma och utomlands. Kombinationen av Widerøes nät längs kusten och i norra Norge och Norwegians stora europeiska linjenät kommer att skapa många nya resmöjligheter för våra gemensamma kunder. Det nya samarbetet har efterfrågats av våra passagerare i många år, så det är lysande att dela denna nyhet nu. Vi har fortfarande en bit kvar innan avtalet är slutgiltigt, men vi samarbetar bra och har ett gemensamt mål att detta ska genomföras så snabbt som möjligt, säger Stein Nilsen, Widerøes vd.