Nyheter

Framtidens vätgastankstationer byggs i Västerås och Jönköping

Hynion fick idag besked om att Energimyndigheten beviljar 61 miljoner kronor i stöd till Hynion Sverige AB för byggandet av två robusta vätgasstationer med hög kapacitet som kommer att ligga i Västerås och Jönköping. 

Stationerna kommer att ha en kapacitet på 1500 kg vätgas per dygn och vara anpassade för tankning av lastbilar.

– Detta är ett viktigt steg framåt för vätgas som bränsle för transportsektorn, säger Slavica Djuric, VD för Hynion Sverige, och fortsätter:

– Vi ser nu i tydliga åtgärder från svenska myndigheter att de menar allvar med att fasa in vätgas och det gör oss optimistiska inför den fortsatta utvecklingen. Dessa två stationer ligger i centrala logistiknav och betyder mycket för de transportaktörer som nu ska börja omvandla sina fordonsparker till nollutsläpp. 

– Tillsammans med våra stationer i Sandviken, Stockholm och Göteborg bildar vi nu ett nätverk som gör att utrullningen av vätgas verkligen accelererar, säger Ulf Hafseld, VD för Hynion AS. Nu blir det snart möjligt att ta sig mellan stora och viktiga städer i Sverige på vätgas och vi ser fram emot att välkomna lastbilarna till våra stationer. Det är också väldigt intressant att se att Sverige tar en ledande roll i infasningen av vätgas för tunga transporter, avslutar Hafseld.