Nyheter

Nordic och Multiconsult utvecklar Bodø hamn

Terminalområdet nordost om Bodø centrum i nordnorge ska utvecklas till ett effektivt logistiknav mellan järnväg, väg och sjö. Bodø hamn har valt Nordic Office of Architecture och Multiconsult Norge som rådgivande team för uppdraget.

Bodø hamn måste planeras för framtiden, ta klimatutmaningarna på allvar och skapa spänning hos beställaren, användarna, kvarteret och staden.

Projektet kommer att innebära både etablering av nya terminalbyggnader, rivning av gamla byggnader, planering av vägar och ytor för godshantering. En viktig uppgift blir att säkerställa en god förbindelse mellan hamnen och järnvägen samt att underlätta flexibilitet och framtida utveckling.

Bjørn Olav Susæg, partner och chef för infrastruktur i Norden, är mycket nöjd över att bli utvald att ta sig an projektet. – Bodø hamn tar sitt sociala ansvar på allvar och Nordic och Multiconsult ska hjälpa till att hitta lösningar som möter både hamnens och stadens ambitioner och behov.

– Terminalplanering är en komplex och komplex uppgift som involverar många specialistämnen och tillsammans har vi säkrat en mycket hög kompetensnivå för att lösa de nuvarande utmaningarna i Bodø hamn. Nu kan vi inte vänta med att påbörja arbetet, säger Multiconsults projektledare, Bjarne Fjærtoft.