Nyheter

4 tips på saker du behöver för att skapa din drömträdgård

Önskar du göra om i trädgården och skapa en mysig oas? Du kanske drömmer om blomstrande rosenbuskar, äppelträd eller ett stort altandäck dit du kan bjuda familj och vänner för härliga middagar?

Oavsett vad din trädgårdsdröm är behöver du redskapen som ger dig förutsättningarna att skapa den. Här kommer tips på 4 saker du behöver för att skapa din drömträdgård.

1. Bra trädgårdsredskap ger dig förutsättningarna du behöver

Bra trädgårdsredskap ger dig förutsättningarna att skapa din drömträdgård. Klipp ner rosbuskarna med en sekatör, beskär päronträdet med en grensåg eller trimma buskarna med en kvistsax.

Oavsett vad just du behöver är bra trädgårdsredskap a och o för om du ska lyckas skapa din drömträdgård eller inte.

2. Högtryckstvätt tar bort även hårt sittandes smuts

De svenska årstiderna sliter på din altan och dina trädgårdsmöbler. Med tiden behövs lite rengöring. Med en bra högtryckstvätt blir vilken yta som helst ren. Med varmt vatten och hög vattenkapacitet får du bort även hårt sittandes smuts från såväl altanen som stengången.

Tips! En bra högtryckstvätt är inte billig. Behöver du teckna ett konsumtionslån för att finansiera kostnaden bör du se till att först jämföra långivarnas räntor och villkor. Låneguiden listar lån utan UC hos Sveriges ledande långivare vilket gör det möjligt för dig att hitta det billigaste alternativet.

3. Robotgräsklippare – hjälpredan som håller din trädgård i trim

Har du svårt att få tid över men vill samtidigt hålla trädgården i fint skick? Skaffa dig en robotgräsklippare som gör jobbet åt dig. Få tid över till annat samtidigt som din gräsmatta håller sig grön och fin.

En robotgräsklippare passar även utmärkt för dig som gräsallergiker eftersom gräset hålls i trim och du själv slipper göra jobbet.

4. Belysning bidrar till ökad mysfaktor

Mysig belysning i din trädgård, på altanen, längs fasaden eller i uterummet gör att du kan förlänga utehänget sent in på kvällen även när mörkret faller. Det skapar en trivsam miljö att vara i som du inte vill lämna förrän kylan gör sig allt för påtaglig.

Med små enkla lampor avsedda för utomhusbruk kan du skapa en mysig trädgård som kommer ge dig mycket glädje i många år framöver.