Nyheter

ChargePoint, Volvo och Starbucks upprättar 60 nya snabbladdplatser på vägsträckan mellan Denver och Seattle

ChargePoint Holdings, Inc., ett globalt laddnätverk för elfordon meddelar att de tillsammans med Starbucks och Volvo Cars, platserna för de Starbucks-butiker på vägsträckan mellan Denver och Seattle i USA, där ChargePoint-laddplatser kommer att upprättas. Innan årsskiftet kommer upp till 60 Volvo-märkta ChargePoint-snabbladdningsstationer att ha placerats vid ca 15 Starbucks-butiker längs den ca 217 mil långa vägsträckan mellan städerna.

Fyra laddstationer har redan installerats i Provo, Utah.

Man tillkännagav även en komplett lista över platserna där de nya DC-snabbladdningsstationerna från ChargePoint kommer att placeras, samt att det kommer att vara ca 16 mils avstånd mellan de 15 olika Starbucks-butikerna med ChargePoint-laddare – från Colorado Rockies till Starbucks Support Center i Seattle.

De nya laddstationerna skapar en välbehövlig ny infrastruktur för nuvarande och blivande elbilsförare. Medan kundernas bilar laddas utomhus kan förarna bekvämt koppla med sina favoritdrycker inne i Starbucks-butiken.

Medan förare av alla elbilar utrustade med standard-CCS1- eller CHAdeMO-uttag kommer att kunna använda dessa stationer mot en avgift, kommer Volvo Cars-förare att få den extra förmånen att nyttja stationerna kostnadsfritt eller till förmånliga priser.

– Med Volvo och Starbucks skapar vi en förstklassig körupplevelse för elbilsförare mellan Rocky Mountains och Pacific Northwest, säger Pasquale Romano, CEO, ChargePoint. Genom vårt partnerskap kommer elbilsförare ha möjlighet att snabbt ladda sina fordon vid Starbucks-butiker längs med en av USA:s mest natursköna vägsträckor.