Nyheter

Finnair inför dagliga direktflyg till Doha från Stockholm

Finnair ingår samarbete med Qatar Airways och inför från och med november-december dagliga direktflyg till Doha från Stockholm, Köpenham och Helsingfors.

Mellan november och december börjar Finnair flyga direkt från tre nordiska huvudstäder till Doha i samarbete med Qatar Airways, vars omfattande förbindelser med över 100 destinationer över Sydostasien, Australien, Afrika och Mellanöstern skapar nya resmöjligheter för Finnairs kunder.

Avgångarna som är planerade kommer involvera Finnairs Airbus A330 med flygbolagets nya långflyg-kabiner med branschledande Air Lounge business class-säten, en helt ny premium economy-reseklass och en uppdaterad economy class.

Flygningarna till Doha ska säljas och annonseras av både Finnair och Qatar Airways enligt följande schema:

7 flyg per vecka till och från Stockholm

7 flyg per vecka till och från Helsingfors 

7 flyg per vecka till och från Köpenhamn

Qatar Airways koncernchef Mr. Akbar Al Baker:

– Som en kollega inom oneworld har vi en nära relation med Finnair, och de nya tjänsterna till Hamad International Airport är ett exempel på hur Qatar Airways arbetar med partners till förmån för våra gemensamma kunder. Detta strategiska partnerskap visar vårt engagemang för de nordiska marknaderna och stärker vår position som den ledande transportören i Mellanöstern i denna viktiga region. Detta partnerskap kommer att vara grunden för den framtida expansionen här.

Al Baker fortsätter:

– Doha kommer snart att vara navet för oneworld som förenar fler flygbolagspartners än någonsin tidigare. Med detta codeshare-avtal kommer resenärer från Norden att ha fortsatt utmärkta förbindelser – till Doha med Finnair och vidare med Qatar Airways – till attraktiva fritids- och affärsdestinationer i Asien, Afrika, Australien och Mellanöstern.

– Vi är glada över att utöka vårt samarbete med Qatar Airways och kunna erbjuda fler valmöjligheter för våra kunder som reser till och från de tre nordiska huvudstäderna, säger Finnairs VD Topi Manner. Dohas roll som en internationell hub ökar i betydelse och Qatar Airways har omfattande förbindelser från Doha till Sydostasien, Mellanöstern och Afrika.