Nyheter

Arbetskläder för sommaren: 5 tips för rätt val

När vädret utomhus är varmt och klibbigt vill du ta på dig något som hjälper din kropp att hålla sig sval och samtidigt känna dig bekväm. Om du har fastnat och försöker komma på vad du ska ha på dig till jobbet under sommaren, finner du 5 schyssta tips här.

Tips på företag som säljer arbetskläder – Engelbert Strauss

Engelbert Strauss är ett tyskt företag som är specialiserat på arbetskläder. Företaget grundades 1948 och har sitt huvudkontor i Biebergemünd, Tyskland. Engelbert Strauss erbjuder ett brett utbud av skyddsskor, arbetskläder för både män och kvinnor, inklusive arbetsskjortor, arbetsoveraller, byxor, jackor, arbetsutrustning och mer.

Varför är proffesionella arbetskläder viktiga?

Det finns några anledningar till varför lätta arbetskläder för sommaren är viktiga. För det första kan de hjälpa dig att hålla dig sval i värmen. Lätta tyger och material som andas kommer att hålla dig från att bli för varm, samtidigt som den ser presentabel ut. För det andra kan arbetskläder sommar vara bekvämare än tyngre tyger som bärs i kallare väder. Du kan dra fördel av lättare material och ljusare färger när du väljer din sommargarderob.

Slutligen kan sommararbetskläder hjälpa dig att göra ett gott intryck på kunder som du besöker på byggarbetsplatsen. Första intrycket är viktigt, och att klä sig rätt för säsongen visar att du är professionell och sammansvetsad.

Vilka är kraven för att bära arbetskläder som skyddar mot sommarvärme?

När temperaturerna ute börjar skjuta i höjden kan det vara en utmaning att klä sig för jobbet på ett sätt som är både professionellt och bekvämt. Men det finns några viktiga saker att tänka på när du ska välja arbetskläder för sommaren.

För det första är det viktigt att välja lätta tyger som inte gör dig för varm. Naturfibrer som bomull och linne är alltid ett bra val. Du kanske också vill leta efter kläder med inbyggt solskydd, som UPF-klassificeringar.

För det andra, fundera över vilken typ av täckning du behöver. Om du ska tillbringa tid utomhus bör du ha löst sittande kläder som täcker din hud. Detta kommer att skydda dig från skadliga UV-strålar. Om du är inomhus för det mesta kan du dock komma undan med lättare tyger och mindre täckning.

Hur väljer du rätt arbetskläder för sommaren?

Här är 5 tips som hjälper dig att välja arbetskläder för sommaren:

1. Välj naturliga tyger som bomull eller linne som andas och håller dig sval.

2. Undvik mörka färger som absorberar värme – välj istället ljusa färger som reflekterar den.

3. Löst sittande kläder ger bättre luftcirkulation än åtsittande vilket motverkar svettlukt.

4. Om möjligt, välj kläder med inbyggt UV-skydd för att skydda dig från solens skadliga strålar.

5. Tillbehör såsom hörselskydd som skyddar öronen (maskinljud), mössa eller halsduk för att skydda ditt huvud och nacke från solen.

Med dessa tips i åtanke kommer du vara säker på att hålla dig sval och se bra ut hela sommaren i dina arbetskläder!