Nyheter

Etteplan fortsätter sin expansion norrut och etablerar sig i Skellefteå

Tekniktjänstföretaget Etteplan meddelar idag att de expanderar sin verksamhet i norra Sverige och etablerar sig i Skellefteå. Etableringen möjliggör för bolaget att stötta och vara en del av den industri som växer fram i norra Sverige samt att stärka sin närvaro där kunderna finns. Petra Toffia, Department Manager, kommer leda verksamheten i Skellefteå.

Etteplan är ett internationellt tekniktjänstföretag som specialiserar sig på mjukvara och inbyggda lösningar, tekniska lösningar och teknisk dokumentation. I dagsläget har bolaget 21 kontor i 18 städer runt om i Sverige med cirka 750 anställda. Globalt har Etteplan över 4000 anställda och verksamheter i 8 länder. Bolaget stöttar sina kunder i den industriella omvandlingen, genom bland annat digitalisering, i strävan att växa och utvecklas tillsammans med dem.

Expansionen i norra Sverige möjliggör för bolaget att satsa på en region med en framväxande industri. Bolaget har beslutat att etablera sig i Skellefteå för att finnas nära sina befintliga och potentiella kunder och på så sätt öka kundvärdet ytterligare. Genom att komma närmare kundernas verksamhet kan Etteplan skapa ännu bättre tjänstelösningar för sina kunder, hjälpa dem stärka sin verksamhet och leverera på kundernas behov.

– Vi är just nu i en expansionsfas och på en tillväxtresa där expansionen till Skellefteå är ett viktigt steg för oss. Från vår start som ett litet ingenjörsföretag i södra Finland fortsätter vi vår tillväxtresa som ett globalt bolag med kompetens i världsklass och de mest konkurrenskraftiga servicelösningarna i branschen, säger Mikael Vatn, Senior Vice President, Technical Documentation Solutions och landschef för Etteplan i Sverige.

Inledningsvis kommer Etteplan att expandera sitt affärsområde teknisk dokumentation och i samband med etableringen i Skellefteå har Etteplan rekryterat Petra Toffia i rollen som Department Manager. Hon kommer senast från ett bolag där hon haft rollen som Team Lead för teknisk information.

– Det är spännande att få bli en del av Etteplan-teamet, särskilt nu när bolaget expanderar norrut i landet. Detta blir det nordligaste kontoret för Etteplan i Sverige och här i Skellefteå finns bland annat förnybar energi, mark och en politisk vilja som främjar industrins utveckling i regionen. Den framväxande industrin här gör staden till ett självklart val. Genom att finnas nära våra kunder kommer vi kunna fortsätta stötta dem i deras digitaliseringsresor och hjälpa dem att växa, säger Petra Toffia, Department Manager i Skellefteå.

Etteplan har nyckelpersoner på plats till nyetableringen och kommer inleda en rekryteringsprocess för att locka talanger som vill bli delaktiga i expansionen och vill arbeta inom några av de mest avancerade och intressanta områdena inom digitalisering och teknologi.