Nyheter

Sveriges Bästa Bussförare är korad

Nu har Mats Skördeman från Keolis i Falun korats till Sveriges bästa bussförare 2022. Bussförar-SM avgjordes på Training Partner, Arlanda utanför Stockholm. Finaldagen har bestått av de fem olika momenten Backmoment, Manöverprov, Service och bemötande, Sparsam körning och Katastrofövning.

På andra plats kom Dennis Lindelöf från Bergkvarabuss i Trelleborg och tredjeplatsen tog Johnny Ryvang från Erikssons Buss i Idre.

– Efter en spännande dag vill jag gratulera segraren Mats Skördeman till titeln Årets Bussförare 2022. Alla är som deltagit idag har varit värdiga finalister och jag ser alla, även oss i branschen, som vinnare efter detta fina arrangemang. För att vi ska kunna resa hållbart behöver vi fler duktiga bussförare. Efter att ha följt dagens tävling med tjugo duktiga finalister vet jag att vi har många fina ambassadörer för bussföraryrket i hela landet, ambassadörer som kan inspirera fler att söka sig till yrket, säger Anna Grönlund, Branschchef på Sveriges Bussföretag.

Vinsten

Vinnaren belönades med en presentcheck och den berömda glaspokalen designad av designad av Martin Ehrensvärd från det anrika glasbruket på Skansen i Stockholm.

Arrangörer av Bussförar-SM

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Resforum och Trafikforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik.
Samarbetspartners är Kunskapsbussen, Yrkesakademin och Drivec
Fordonspartners är Mercedes och Setra.

Partners/Sponsorer är VR, Transdev, Vy, Bergkvarabuss, Keolis och Kommunal.