Nyheter

Swecon tillbaka på Entreprenad Live

Nu blir det Entreprenad Live och Ring Knutstorp i Skåne den 15-17 september.

Trots att det har varit tomt på mässarenorna de senaste åren, så har det hos Swecon och Volvo Construction Equipment utvecklats och lanserats unika nya produkter och tjänster som kommer att göra kundens verksamhet mer effektiv och lönsam – nu och i framtiden.

De nyheterna kommer nu att möta besökaren när Swecon kommer till Entreprenad Live.

– Södra Sverige har under lång tid varit och kommer fortsatt vara en väldigt expansiv region, med många nya företagsetableringar, nya bostadsområden samt många infrastrukturprojekt inom regionen. Det är en viktig region för Swecon och det känns väldigt roligt att vi nu kommer ut och kan träffa våra kunder och partners igen, säger Johan Ottosson, försäljningschef region syd på Swecon Anläggningsmaskiner.

De stora nyheterna är flera till antalet, men det mest spännande innehållet i Swecons monter är marknadens bredaste sortiment av eldrivna kompaktmaskiner. Volvo har lanserat fem nya modeller de senaste åren och både minigrävaren ECR25 Electric och hjullastaren L25 Electric finns att provköra på Swecons demonstrationsområde. Den allra senaste hjullastarmodellen heter L20 Electric och finns även den att beskåda i montern. För de som är intresserade kan vi även berätta mer om klimatpremien som gör valet av eldrift enklare och lönsammare.

Utöver det presenterar Swecon ett urval av nya digitala tjänster för att göra arbetsplatsen effektiv, produktiv och säker. Bland annat Connected Map som är ett nytt gränssnitt för arbetsplatsstyrning som demonstreras uppkopplat direkt mot en arbetsplats hos kund. Sist men inte minst berättar vi mer om den uppskattade och kostnadsfria kundportalen mySwecon som har fått en ansiktslyftning med nytt utseende och nya funktioner.

– Det händer mycket i vår bransch både när det gäller effektivitet och elektrifiering och Swecon tar tillsammans med Volvo CE täten på marknaden. Kom gärna och testa de nya elektriska maskinerna och prata med oss om hur du kan ställa om din verksamhet till eldrift på bästa sätt, säger Ottosson.

I övrigt kan besökaren även testa storsäljarna Volvo EC250E och Volvo EWR130E. De båda grävmaskinerna på band respektive hjul har Volvos populära grävsystem Dig Assist installerat. I den statiska delen av montern finns dessutom flera modeller ur Volvos sortiment av hjulgrävare och hjullastare. Som grädde på moset finns specialister ur Swecons personal, redo att svara på kundernas frågor och diskutera Swecons produkter och tjänster.

På bilden: Volvo L25 och ECR25 Electric