Nyheter

Nya funktioner i IVECO ON Easy Way-appen

IVECO har introducerat nya funktioner i den senaste versionen av sin app IVECO ON Easy Way, som utvecklats för att förbättra förarens liv på IVECO S-Way lastbilar genom att göra det möjligt för denne att styra hytt- och fordonsledningsfunktionerna på sin mobila enhet, samt få tillgång till en mängd IVECO ON-digitala tjänster.

De nya funktionerna förbättrar förarens upplevelse ytterligare och underlättar interaktionen med fordonet.

Den nya versionen introducerar användbara push-notiser om fordonets hälsa och användarinformation. Mycket viktigt är att de kommer att användas för att informera föraren om eventuella Control Room-varningar och trådlösa uppdateringar, vilket bidrar till att undvika haverier och maximera fordonets drifttid. Notiserna, liksom på andra appar, visas på förarens mobila enhet med en röd punkt och kan också läsas på infotainmentsystemet.

Dessutom är push-notiser nu integrerade med IVECO Driver Pal, så att när föraren vokalt aktiverar ett fjärrkommando för hytten, som t.ex. klimatplanering eller värme via Amazon Alexa, kan han eller hon få bekräftelse via push-notiser i Easy Way-appen.

De andra nya funktionerna syftar till att underlätta parkoppling. Återkoppling från förare har lyft fram behovet av att snabbt ansluta den mobila enheten till fordonet, utan att behöva leta efter och manuellt ange lastbilens chassinummer. Detta kan nu göras enkelt genom att använda appen för att läsa av en QR-kod som visas i ”Vehicle Section” i infotainmentsystemet på IVECO S-Way-lastbilarna. IVECO ON Easy Way-appen har också förbättrat vägledningen för att parkoppla Alexa-mikrofonen och använda den vokala förarassistenten IVECO Driver Pal.

– IVECO ON Easy Way-appen är ett utmärkt exempel på vår utvecklingsstrategi som sätter kunden i centrum. Vi har utformat den specifikt för att förenkla för våra förare, och den har utvecklats för att möta deras nya krav. Vi söker ständigt efter förarnas återkoppling och förslag och söker de bästa metoderna inom olika sektorer för att förbättra appen ur deras perspektiv och förbättra deras användarupplevelse”, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör IVECO Sweden AB

IVECO ON Easy Way-appen introducerades på IVECO S-Way vid lanseringen 2019 för att erbjuda en enda kontaktpunkt för att hantera hytt- och fordonsfunktioner och har ständigt utvecklats med förbättringar och tillägg av nya funktioner och digitala tjänster. Dessa inkluderar integrationen av IVECO Driver Pal som gör det möjligt för föraren att interagera med fordonet med röstkommandon, vilket hjälper honom/henne att fokusera på vägen och därmed förbättrar säkerheten.

Appen kan också användas för att styra hyttfunktioner som luftkonditionering, belysning och media, vilket förbättrar förarens komfort. Den ger också tillgång till Driving Style Evaluation som hjälper föraren att förbättra sin körstil med förslag om säker körning, bränsleeffektivitet och fordonshälsa.

IVECO ON Easy Way-appen ansluter också föraren direkt till fjärrassistanstjänsterna för att programmera trådlösa uppdateringarav fordonets programvara. Vid ett haveri kan föraren använda appen för att kontakta IVECO Assistance Non-Stop, den dygnetruntöppna supporttjänsten. Slutligen får föraren tillgång till den fullständiga IVECO-användarhandboken i appen.