Nyheter

”Revolutionen är igång” – världsnyheter från Renault

När legendariska Paris Bilsalong öppnar den 17 oktober för 89:e gången blir det inte mindre än sex världspremiärer från Renaultkoncernen. Besökarna till bilmässan kommer få valuta för pengarna när de besöker Renault, Dacia, Alpine och Mobilize. Temat för Renaultkoncernen är ”Revolutionen är igång”.

Hos Renault är det inte mindre än tre världspremiärer. Först och främst kommer omtolkningen av en av de mest ikoniska modellerna – nämligen Renault 4. En elektrisk modell som lanseras 2024 – visas för första gången.

Dessutom kommer även personbilsversionen av Renault Kangoo E-Tech Electric att visas för första gången. Och för att avrunda firandet av 50-årsjubileet för Renault 5, presenterar Renault en sportig Renault 5 utställningsbil. Dessutom kommer Renault Megane E-Tech Electric och den ännu inte presenterade Austral E-Tech Hybrid finnas på plats i montern.

Hos Dacia är det för första gången möjligt att se den helt nya visuella identiteten på alla bilmodeller samtidigt. Det är det sista steget på vägen mot en helt ny varumärkesidentitet, som började med nya färger och ny typografi, ny design för alla verksamheter – och nu är det logotyperna på bilarnas tur. Om man beställer en helt ny Dacia i Sverige nu så kommer den att ha den nya logotypen. Dacia visar också en spännande världsnyhet för första gången.

Alpine, Renaultkoncernens sportbilsmärke, står också redo på bilmässan i Paris med en helt ny konceptbil som visar vägen för framtidens produktstrategi. Dessutom finns en F1-bil på plats i montern.

Varumärket Mobilize är en del av Renault-gruppen och dedikerad till utvecklingen av nya mobilitetslösningar. Som en del av dessa visar de upp Mobilize Duo, som är designad som en delad bil, men som även kommer att kunna erbjudas på hyrbilsbasis – framför allt i städer.

Utöver det kommer också Hyvia – Renault-gruppens joint venture-bolag, som är specialiserat på vätgaslösningar för skåpbilar. Här kommer du att kunna se bland annat en Renault Master Van, en vätgasdriven stadsbuss och en chassihytt.