Nyheter

TagMaster introducerar ny mindre och snabbinstallerad sensor för fordonsdetektion – FlexMag Mini

TagMaster, en ledande tillverkare och leverantör av datalösningar och avancerade sensorsystem för Smarta Städer inom Traffic och Rail, presenterar vid ITS World Congress i Los Angeles, 18-22 september, en nyutvecklad fordonsdetekteringssensor som installeras på en bråkdel av tiden jämfört med traditionella induktiva slingor.

FlexMag Mini är den minsta sensorn hittills gjord för att klara extrema förhållanden och tar mellan två och fem minuter att installera.

Markdetektering kännetecknas av oöverträffad noggrannhet, men är krånglig och tidsödande att installera. De slingor som läggs ut kräver att körfält hålls avstängda under lång tid och att man skär i trottoaren vid installation eller för att byta ut. Med FlexMag Mini kan vägoperatörer få exakt detektering för alla tillämpningar med minimala körfältsavstängningar.

– Vi introducerade den ursprungliga trådlösa FlexMag för att ersätta sårbara loopar med slingor, som lätt går sönder. FlexMag Mini, som har vårt uppgraderade batteri och radioapparater i ett mindre paket, installeras på bara två till fem minuter, säger Jonas Svensson, VD, TagMaster.

FlexMag Mini är ett resultat av erfarenheter från miljontals timmar av drift av sensorer i olika typer av miljöer runt om i världen. Resultatet är den minsta sensorn hittills gjord för att klara extrema förhållanden.

ITS World Congress är årets största händelse på området med fokus på smart mobilitet och digitalisering av transporter. Kongressen är det årliga firandet av smart rörlighet som understryker vikten av intelligenta transportsystem (ITS).