Nyheter

Veoneer och emotion3D vann pris för ”Mest innovativa kameraapplikation inne i bilen”

AutoSens Award lyfter fram de bästa och smartaste tekniska innovationerna inom förarassistans och självkörande fordonsteknik.  På ett event i Bryssel tidigare i veckan fick Veoneer och emotion3D ta emot guldpriset i kategorin ”Mest innovativa kameraapplikation inne i bilen”.

Hur svåra personskadorna blir i en trafikolycka skiljer sig åt då olika kropssfaktorer har stor betydelse. En kvinna löper till exempel 73% högre risk att skadas allvarligt jämfört med en man som också bär säkerhetsbälte, enligt  University of Virginia. Det är först när systemet för säkerhetselektronik kan skilja mellan en individs olika karaktäristika som optimal säkerhet kan uppnås.

Smart-RCS använder en bildsensor i 3D för att avläsa precis realtidsinformation om de i bilen; situationsbetonade faktorer som kroppsposition och kroppskrockdynamik samt kroppsbyggnad, ålder och kön så att smart-RCS kan beräkna krockkuddens optimala utlösningsstrategi, så att den blir skräddarsydd för varje enskild passagerare.

– Vi är mycket glada över att ta emot priset från AutoSens Award för Smart-RCS – vi räddar liv när det otänkbara sker, säger Jacob Svanberg, Veoneers koncernchef.