Nyheter

DAF Trucks visar upp branschledarskap på IAA 2022

DAF Trucks sparkar igång framtiden för yrkestrafik och distributionstransport med lanseringen av den nya generationens DAF XD och XDCIAA Transportation 2022 i Hannover. Dessutom stärker DAF sitt miljöledarskap med en helt ny serie helt elektriska drivlinor för den nya generationens DAF XD och XF lastbilar. De här spännande nya lastbilarna har en utsläppsfri räckvidd på över 500 kilometer på en enda laddning.

DAF Trucks har en dominerande placering i Hall 21 vid IAA Transportation 2022 i Hannover och har skapat ett fantastiskt podium för sitt helt nya prisbelönta produktsortiment.

Nya DAF XD startar framtidens distribution

Vid IAA Transportation 2022 introducerar DAF ett helt nytt sortiment av lastbilar för yrkestrafik och distributionstransport. Nya generationens DAF XD serien delar DNA med ”International Truck of the Year 2022” – de flerfaldigt prisbelönta långdistansfordonen XF, XG och XG⁺. Den nya generationens DAF XD sätter en ny standard för säkerhet, effektivitet och förarkomfort i sin klass.

Den nya standarden inom säkerhet

Hyttdesignen i den nya generationens DAF XD har en stor vindruta och stora sidorutor med en ultralåg bälteslinje för bästa möjliga direktseende. Det här uppnås i kombination med en låg hyttposition, 17 cm lägre än nya XF och den nya Vision Dashboard, som kännetecknas av att den visas mot vindrutan på andreförarsidan.

Som tillval finns ett fönster med trottoarvy och fällbart säte på andreförarsidan som ger fri sikt över fotgängare och cyklister bredvid lastbilen på andreförarsidan. DAF Digital Vision System och DAF Corner View ger oöverträffad indirekt sikt. DAF City Turn Assist varnar föraren med visuella och hörbara varningar när andra trafikanter befinner sig i döda vinkeln på andreförarsidan.

Den nya effektivitetsstandarden

Förstklassig bränsleeffektivitet och låga CO2-utsläpp uppnås genom den perfekt utformade aerodynamiska hytten. Den har samma stora radier, böjda vindruta, utmärkta tätning och optimala motorluftflöde och luftflöde under hytten som DAF:s XF, XG och XG+ långdistansmodeller.

Marknadsledande fordonseffektivitet drivs av den nya PACCAR MX-11-motorn, det smarta avgasefterbehandlingssystemet, låga fordonsvikter, automatisk TraXon-växellåda som standard och avancerade förarassistanssystem. Omfattande tillgång till kraftuttag, moduler och kontakter för påbyggnadsmontering säkerställer de förstklassiga möjligheterna för karossbyggare.

Den nya standarden för förarkomfort

Den nya generationens XD erbjuder överlägsna, lättåtkomliga och rymliga hytter med volymer på upp till 10 m3. Tillsammans med en Sleeper Cab och en Sleeper High Cab finns en Day Cab som erbjuder ett utökat kupéutrymme som standard.

En idealisk körställning garanteras genom oöverträffade justeringsmöjligheter för säte och ratt. Den snygga och mycket ergonomiska instrumentbrädan har kristallklara och helt digitala instrumentpaneler. Den nya konstruktionen av den främre delen av chassit, hyttfjädringen och bakaxelfjädringen förbättrar körningen och väghållningen.

Oöverträffad mångsidighet

Nya generationens DAF XD kan beställas i ett komplett sortiment med axelkonfigurationer för 4×2 och 6×2, både dragbilschassin och chassin med hytt. Produktionen startar hösten 2022.

Den helt nya DAF XD serien med lastbilar för yrkestrafik och distributionstransport är ägarens glädje och förarens dröm.

DAF XDC och XFC för yrkestrafik och byggtillämpningar

På IAA Transportation 2022 presenterar DAF även den nya generationens DAF XDC och XFC. Dessa högkvalitativa byggfordon har två-, tre- och fyraxlade konfigurationer för enkel- eller dubbeldrivning för att uppfylla specifika krav för yrkes- och byggsegmentet.

Hög lastkapacitet och robust konstruktion

Den nya generationens XDC med 10,8-liters PACCAR MX-11-motor och XFC med 10,8-liters PACCAR MX-11- och 12,9-liters PACCAR MX-13-motor ger hög lastkapacitet tack vare låga tjänstevikter. Dessa modeller är konstruerade för att klara de tuffaste uppgifterna under de tuffaste förhållandena och har en robust stötfångare, en robust grill och en kylarskyddsplatta i stål. XDC och XFC lastbilar har en stor ingångsvinkel och hög markfrigång för utmärkta terrängprestanda.

DAF:s nya premiumlastbilar för yrkestrafik och byggtillämpningar går i produktion i början av 2023 och kan beställas nu.

De nya två-, tre- och fyraxlade DAF XDC och XFC lastbilarna är perfekta fordon för yrkestrafik och byggtillämpningar, och kombinerar hög lastkapacitet med utmärkta prestanda på väg och i terräng samt en robust konstruktion.

DAF presenterar nya generationens DAF XD och XF elfordon

DAF Trucks stärker sin position som ledande tillverkare av fordon med nollutsläpp genom lanseringen av nya XD och XF ellastbilar. De här innovativa lastbilarna har helt nya modulära drivlinor för nollutsläppsräckvidder från 200 till över 500 kilometer på en enda laddning. DAF XD Electric och DAF XF Electric blir tillgängliga som modeller med dragbilschassi och chassi med hytt och kan beställas nu.

För att skräddarsy nya DAF XD och XF Electric optimalt efter kundens behov levererar de effektiva och tillförlitliga PACCAR-e-motorerna effekter från 170 till 350 kW (230 till 480 hk). I kombination med batterier på upp till fem strängar kan helt elektriska räckvidder till och med överstiga 500 kilometer, beroende på omständigheter och tillämpning.

Alternativ för snabbladdning och AC-laddning

Den nya generationens XD och XF Electric kan laddas snabbt med effekt på upp till 325 kW, vilket gör att ett tresträngs batteripaket kan ökas från 0 till 80 % av kapaciteten på bara över 45 minuter. Finns som tillval som inbyggd laddare med kapacitet för laddning av växelström (AC) upp till 22 kW. Det ger flexibilitet att köra fordonet där DC-laddare inte är tillgängliga.

Byggd i Eindhoven

De innovativa DAF XD och XF ellastbilarna monteras på en helt ny produktionslinje i Eindhoven. Avancerade DAF Electric Truck Assembly startar serieproduktionen år 2023.

Med de helt nya modulära EV-drivlinorna tar DAF ännu en gång ledningen inom utsläppsfri transport och erbjuder sina kunder förstklassiga, helt eldrivna lastbilslösningar.

Nya versioner av DAF XF ”International Truck of the Year 2022”

Vid IAA Transportation 2022 utökar DAF även produktsortimentet för den framgångsrika nya XF modellen – International Truck of the Year 2022. Nytt i sortimentet är Day Cab och Sleeper Cab, som kompletterar den befintliga Sleeper High-versionen.

Med utökningen av ett fullt sortiment av chassi- och hyttvarianter för nya generationens XD, XF, XG och XG lastbilar, erbjuder DAF de mest avancerade lastbilarna på marknaden för distributionstransporter, yrkestrafik, tunga tillämpningar och långdistanstillämpningar.