Nyheter

Nollutsläpp möter maximal last: IVECO blir elektriskt med nya eDAILY

I dag presenterade IVECO den helt nya nollutsläpps-eDAILY på IAA Transportation 2022-mässan i Hannover. eDAILY är tänkt att vara den ”elektriska tvillingen” till den ikoniska Daily och täcker alla LCV-applikationer – inklusive heavy duty-uppdrag och ombyggnader.

Detta är unikt på en marknad där både utbud och efterfrågan fortfarande fokuserar på stadsleveranser. eDAILY:s utvidgning av det potentiella intresseområdet för elektriska leveranser är ett viktigt bidrag till utfasningen av fossila bränslen i transportsektorn

El är framtiden och vi vill göra elektrifiering tillgänglig för alla våra kunder. Som en viktig del av IVECO:s produktutvecklingsstrategi och övergångsplan designade vi eDAILY med målet att göra hela sortimentet elektriskt samtidigt som vi behåller det som våra fordon är kända för: robusthet, tillförlitlighet, mångsidighet, lastkapacitet och prestanda. Med sitt breda sortiment, helt modulära batteriuppsättning och anpassningsförmåga till ett brett spektrum av ombyggnader och applikationer, erbjuder den nya eDAILY elektriska transporter för nya uppdrag och kunder, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör för IVECO Sweden AB.