Nyheter

TopRights uppdrag i Västlänken projektet utökas

Smart-techbolaget TopRight Nordics dotterbolag HISAB har via NCC fått uppdraget att i projekt Västlänken leverera tekniklösningar till Korsvägens pendeltågstation under jord.

Slutkund är Trafikverket.

Nu utvecklas affären vidare med en tilläggsorder på 36 MSEK.

I underjorden bygger TopRight HISAB det som inte syns på ytan, men som bär upp kommunikationsnätet Västlänken. Åtta kilometer långt med tunnlar, dubbla järnvägsspår och tre nya stationer kommer det gigantiska projektet Västlänken effektivisera pendel- och regiontågtrafiken och därmed göra Västsverige till en större arbetsmarknadsregion. Hela Västlänken beräknas stå klar år 2026.

TopRight HISABs arbete, ett byggtekniskt avancerat uppdrag, påbörjades under 2021 och den här ordern är ytterligare en tilläggsorder för arbete som startar under 2022 och slutförs under 2023. Ordervärdet för TopRight HISAB för denna tilläggsorder är 36 MSEK och det totala projektet är nu uppe i 108 MSEK.

– Att få ytterligare en stor tilläggsorder i omfattande infrastrukturarbeten som Västlänken, är en tydlig signal om att TopRight HISAB är en stark partner i avancerade samhällsbyggnadsprojekt. Jag är väldigt stolt över vårt professionella samarbete med NCC och Wayss & Freytag, säger Anders Myrbäck, VD på TopRight Nordic.

Läs mer på:

www.toprightnordic.com