Nyheter

DB Schenker provar Volta Zero på gator i Paris

För första gången har en design-prototyp av Volta Zero testas och utvärderas i riktig gatutrafik och vid distributionsanläggningar i sin riktiga transportmiljö. DB Schenker kommer att använda Volta Zero för transporter mellan sina större distributionscentraler utanför storstäder till slutkunder i cityområden.
– Redan från starten av vårt samarbete har DB Schenker och Volta Trucks jobbat nära tillsammans för att driva utvecklingen av Volta Zero framåt på bästa sätt”, säger DB Schenkers chef för landtransporter i Europa, Cyrille Bonjean. 
Det var i november 2021 som nyheten om samarbetet och DB Schenkers beställning av sammanlagt 1500 Volta Zero släpptes av båda bolagen. Det är fortfarande den största beställningen av elektriska mellanstora lastbilar som gjorts i Europa.
I dagsläget har Volta Trucks totalt tagit in 6500 beställningar av sin första modell, Volta Zero (16 ton), en elektrisk lastbil på som är speciellt designad för säkra transporter i stadstrafik.
Serieproduktion är planerad att starta under första kvartalet 2023 i Österrike.