Nyheter

Ny mast ökar sikt och kapacitet på höga höjder

Linde Material Handling lanserar nu en ny mast för sina skjutstativtruckar Linde R14 HD – R25, med lastkapacitet på 1,4 till 2,5 ton. Den nya Heavy Duty(HD)-masten ger truckföraren bättre sikt samtidigt som lastkapaciteten ökar, vilket resulterar i att pallar kan flyttas snabbt och säkert på lyfthöjder upp till 15 meter.

För att kunna möta behoven av ökade lagerytor blir lager och ställage allt högre. Detta ställer helt andra krav på skjutstativtruckarna som används – lasten måste lagras och hämtas snabbt och effektivt, utan att kompromissa med säkerheten. Samtidigt som truckarna ska klara högre höjder behöver de vara fortsatt smidiga i exempelvis portar och lagergångar. Den nya HD-masten är Lindes svar på dessa krav. I framtagningen av den nya masten har man optimerat förhållandet mellan lyft- och totalhöjd, den blir således ännu lägre indragen än sin föregångare.

Maximerad sikt för ökad säkerhet

Bästa möjliga sikt över last och omgivning är en grundläggande förutsättning för en säker och effektiv hantering av skjutstativtruckar. Tack vare ett större siktfönster mellan mastsektionerna får truckföraren ett ökat synfält på upp till 27 %.

Den nya masten ger även truckföraren en fördelaktig sikt över den horisontella arbetsmiljön. Tack vare denna konstruktion kan föraren se förbi lasten utan att behöva luta sig åt sidan.

Högre och mer effektiv

Med en lyfthöjd på upp till 15 meter når den nya masten hela två meter högre än sin föregångare. Den har också bättre lastkapacitet, så att tyngre last kan hanteras på högre lyfthöjder.

De nya mastprofilerna ger även lägre vibrationer under lagring och hämtning, vilket inte bara sparar tid utan även förhindrar kollisioner mellan mast och ställage. Något som annars resulterar i allvarliga skador på truck, gods och infrastruktur.