Nyheter

Nya RamiConnect visar maskinernas samlade klimatavtryck

Nu blir det lättare för alla Ramirents kunder att se vilket klimatavtryck deras hyrda maskinpark ger. Ramirent är först ut med att kunna erbjuda en samlad bild över detta, genom sin uppdaterade projektportal RamiConnect.

RamiConnect är en projektportal som ger kunderna en tydlig överblick över hela hyresinnehavet. Här kan de bland annat ta fram hyresstatistik, inventera vilka maskiner som används och enkelt returnera om man har för mycket utrustning på plats, vilket skapar bättre logistik och ekonomi i projekten. Dessutom finns alla CE-dokument och användarmanualer samlade på ett ställe.

– Allt fler av våra kunder har även börjat efterfråga hur mycket deras hyrda maskiner släpper ut, för att – baserat på det – kunna göra mer hållbara val. Det har vi tagit fasta på i vår uppdaterade RamiConnect, där kunderna får en samlad statistik över koldioxidutsläppen, något vi är först med på marknaden, säger Susanna Ahlenius på Ramirent.

Utsläppen beräknas på antalet hyresdagar och är en schablon för maskinerna, validerad av tredje part. Projektportalen visar även, med tydlig grön symbol, om det är en produkt utan utsläpp.

Utöver maskinernas klimatavtryck, ger den uppdaterade RamiConnect även möjlighet för projektledaren på bygget att ladda upp och registrera egna produkter, vilket ger en samlad bild över vilka maskiner man har i olika projekt. Den uppdaterade versionen gör det även enkelt att se vilka fakturor man har och statusen på dessa.

RamiConnect är en gratistjänst för alla Ramirents kunder, som man får tillgång till via Ramirents säljare eller kundcenter.

Foto: Dorothe