Nyheter

Norton lanserar kit med tryckluftsdriven rak slipmaskin och tillbehör för bileftermarknaden

Norton utökar sitt verktygssortiment för bileftermarknaden med ett nytt kit som innehåller en tryckluftsdriven (pneumatisk) rak slipmaskin och matchande kapskivor och navrondeller – en totallösning för snabb kapning och slipning vid reparation av kollisionsskador.

Eftersom många uppgifter i karosseriverkstäder kräver metallbearbetning i svåråtkomliga utrymmen, oavsett om man renoverar eller reparerar bilar, är det viktigt att ha rätt verktyg för att få jobbet gjort snabbt och effektivt. Nortons nya tryckluftsdrivna slipmaskin hjälper dig att enkelt komma åt trånga utrymmen och små områden utan att skada metallytan. Maskinen aktiveras genom att trycka på avtryckaren och den har ett fast säkerhetsskydd samt ett mjukt gummigrepp som dämpar vibrationer och ger bättre kontroll under arbetet.

Kittet innehåller också matchande Norton Blue Fire 76 mm navrondeller och högpresterande 1 mm kapskivor, vilket ger en komplett lösning för att kapa karosspaneler, chassibalkar, avgasrör, klämmor och rostiga bultar. Allt levereras i en praktisk verktygsväska tillsammans med skyddsglasögon.

– Nortons nya kit för bileftermarknaden har utformats med användaren i fokus. Den raka, tryckluftsdrivna slipmaskinen är lätt och tyst och förbättrar verkligen Norton Blue Fire-skivornas prestanda och ger enklare och mycket snabbare kapning och slipning än andra skivor på marknaden, säger Joakim Baringe, försäljningsdirektör Skandinavien på Saint-Gobain Abrasives.