Nyheter

Munters tecknar två stora ordrar inom batterisegmentet

Munters har säkrat två ordrar på klimatkontrollsystem från en multinationell biltillverkare. Det sammanlagda ordervärdet är MUSD 54 (cirka MSEK 560) och kommer att levereras till anläggningar i USA och Kanada.

Batterisegmentet är ett av Munters prioriterade tillväxtområden. Med ledande teknologi för klimatkontroll och avfuktning möts de högt ställda kraven för produktion av litiumjonbatterier. Installationen av de energieffektiva klimatsystemen stödjer biltillverkarens erbjudande av innovativa och hållbara lösningar till sina kunder.

– Det är mycket positivt att vi återigen vinner betydande ordrar inom batterisegmentet, säger Klas Forsström, vd och koncernchef på Munters. Våra klimatlösningar är nyckeln till en stor del av världens produktion av litiumjonbatterier för elfordon. Dessa ordrar bekräftar vår strategi och vårt syfte att verka för våra kunders framgång och bidra till ett mer hållbart samhälle.

För tillverkning av litiumjonbatterier krävs produktionsanläggningar med ett stabilt, säkert klimat med mycket låg luftfuktighet för att garantera batterier med hög prestanda. Munters energieffektiva klimatlösningar för avfuktning säkerställer hög driftsäkerhet och tillförlitlighet vid extremt låga daggpunkter i produktionen.

– Batterisegmentet är ett prioriterat tillväxtområde för Munters. Samarbetet med den multinationella fordonstillverkaren visar att vi har ett nära samarbete och applikationskunskap för att kunna tillgodose deras högt ställda krav på kvalitet och energieffektivitet, säger Henrik Teiwik, Group Vice President och President för affärsområdet AirTech, Munters.

Ordrarna inkluderar Munters modulariserade klimatkontrollsystem som utvecklats specifikt för batterisegmentet, samt skräddarsydda program för service. Leveranser förväntas påbörjas under tredje kvartalet 2023 och fortsätta till och med fjärde kvartalet 2024.