Nyheter

Svensk Kollektivtrafik: ”Märkligt att det saknas en kollektiv­trafik­plan”

”För att transport­sektorns klimatmål ska uppnås till 2030 krävs en nationell kollektiv­trafik­politik med strukturella reformer.”

Det skriver Kristoffer Tamsons (M), ordförande Svensk kollektiv­trafik, Ulrika Frick (MP) förste vice ordförande Svensk kollektiv­trafik och Tommy Levinsson (S) andre vice ordförande Svensk kollektiv­trafik i en debattartikel i Svenska Dagbladet:

”Svensk kollektivtrafik är en bransch- och intresse­organisation för de regionala kollektiv­trafik­myndigheterna och länstrafik­bolagen i Sverige.”

”Oaktat regering har Sverige mycket att bevisa när det gäller frågan om mer hållbara resor och transporter. Trots utfästelser går utvecklingen för långsamt och många gånger saknas en sammanhållen strategi för att förena människors behov med de högt uppsatta miljö- och klimat­målen. Senast till år 2030 ska utsläppen från inrikes transporter minska med minst 70 procent jämfört med 2010. Hittills har utsläppen minskat med 27 procent, eller med drygt 2 procent per år. För att målet ska bli verklighet måste utsläppen minska med över 5 procent per år.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.svd.se/a/JQryBj/svensk-kollektivtrafik-markligt-att-det-saknas-en-kollektivtrafikplan