Nyheter

Provkörning på agendan när Allison Transmission tar med kunder till testcenter i Ungern

För att erbjuda sina kunder en unik möjlighet att få testa hur en helautomatisk växellåda känns och presterar i olika applikationer, terränger och svårighetsmoment, bjöd Allison Transmission in ett flertal kunder på studiebesök på deras anläggning i Ungern. Utöver provkörningen fick gästerna även ta del av hur själva produktionen av växellådorna går till, något som uppskattades av bland annat Carl Andersson från Petterssons Miljöåkeri AB.

Nyligen bjöd Allison Transmission, ledande designer och tillverkare av traditionella och elektrifierade drivlösningar, in ett flertal kunder från olika företag i Sverige till en tredagars studieresa till deras Customer Experience Center och fabriksanläggning i ungerska Szentgotthárd. Detta för att erbjuda mer insikt i produktionen av de helautomatiska växellådorna, samt att ge kunderna möjligheten att få provköra Allisons växellådor i olika applikationer under kontrollerade former på Allisons avancerade testanläggning.

En av kunderna på plats var Carl Andersson, fordonsansvarig på Petterssons Miljöåkeri AB. Petterssons Miljöåkeri har en flotta på 27 lastbilar i form av sopbilar och spolbilar. Företaget kör aktivt i hela Halland och i nuläget sitter det en Allisonlåda i några av fordonen. Men efter resan kan det bli fler, berättar Carl Andersson:

– Vi har Allisons växellådor i några fordon, än så länge. Men efter den här resan så kan det mycket väl leda till att vi investerar i fler, särskilt efter provkörningen. Det var även kul att få en genomgång av fabriken. Man fick en annan inblick i hur lådorna tillverkas och jag är väldigt imponerad.

Inga problem med start och stopp

Under provkörningen kände Carl Andersson att växellådornas prestanda och funktion utan tvekan kunde vara fördelaktigt för Petterssons Miljöåkeri. Han berättar:

– Vi fick testa på olika moment och svårighetsnivåer under provkörningen och vi märkte direkt att deras växellådor hade fungerat bra för vår verksamhet. För oss är det viktigt att våra fordon klarar många start och stopp och det kräver hög driftsäkerhet. Det tyckte jag att Allison var fantastiskt bra på. Det kändes smidigt, stabilt och konsistent att köra med deras helautomatiska växellådor.

Carl Andersson fortsätter:

– När vi väljer växellådor så ställer vi krav baserat på vilken körning det handlar om. Men generellt behöver vi en växellåda som klarar många start och stopp och som inte anpassar sig efter chauffören. Tar man våra sopbilar som exempel så har vi många olika chaufförer som kör samma fordon. Vissa leverantörer har växellådor som lär sig hur den specifika chauffören vill köra, men eftersom vi har olika chaufförer så fungerar inte detta. Vi behöver ha en automatlåda som växlar likadant och lika bra oavsett vem som sitter bakom ratten, och det får vi med Allison Transmission.

Ett starkare samarbete

Även Mats Hallgren, Area Sales Manager Nordics på Allison Transmission, ser studiebesöket som en stor framgång – med stor potential till vidare samarbete. Han avslutar:

– Det är viktigt för oss att våra kunder och samarbetspartners verkligen förstår fördelarna med våra helautomatiska växellådor och att de faktiskt får känna på hur det känns bakom ratten. För oss är den här resan en av årets stora höjdpunkter och jag hoppas att deras kunskap om Allison har stärkts. Vi är jätteglada och tacksamma över engagemanget från alla gäster.