Nyheter

Intel, HCLTech och Mavenir i samarbete för att leverera 5G-lösningar till storföretag 

HCLTech, ett ledande globalt teknikföretag, tillkännager ett nytt samarbete med Intel Corporation och Mavenir. Samarbetet syftar till att utveckla och erbjuda skalbara privata 5G-nätverk för leverantörer av kommunikationstjänster (CSP) och bredda korsvertikaler hos storföretag. 

På en global skala har 5G på kort tid blivit en av de viktigaste teknikerna för företag som stöper om sina organisationer i nästan alla vertikaler. Genom det nya samarbetet ska företagen arbeta nära tillsammans med ett brett och heltäckande utbud av projekt och aktiviteter, med målet att leverera fler 5G-lösningar till CSP:er, Internet of Things (IoT) och företagsvertikaler.

Med ultralåg latens, förbättrad kontroll och flexibilitet, inklusive nätverksdelning och ett minskat behov av hårdvara samt kablar, står 5G-nätverk redo att vara en central teknik inom många industrier. Bland dessa finns till exempel tillverkning, hälsovård, leveranskedjor och logistik. I takt med att 5G-nätverken utvecklas kommer företag upptäcka nya potentiella värden av att implementera cloud-forward-lösningar i sina verksamheter. Det nya partnerskapet mellan HCLTech, Intel och Mavenir kommer säkerställa att nya innovationer görs tillgängliga för såväl nuvarande som framtida kunder.

– I nästan alla företag och branscher finns ett stort behov av skalbara och pålitliga 5G-lösningar, som har potential att förnya organisationer och leverera lösningar med stor inverkan på verksamheten. Vi är glada över denna nya resa med Intel och Mavenir, med vilka vi tillsammans kommer utveckla nya lösningar för att främja och höja kapaciteten hos företag världen över, säger Kalyan Kumar, Chief Technology Officer (CTO) på HCLTech. 

De tre företagen kommer arbeta tvärfunktionellt för att nyttja varandras unika kompetenser i jakten på nya erbjudanden och värdeskapande för företag. Tillsammans ska de erbjuda en molnbaserad end-to-end-arkitektur baserad på Intels Xeon-processorer som utnyttjar Mavenirs 5G-lösningar från Mavenir för Radio Access Network (RAN), som är en vital del för att ansluta enheter till 5G-nätet. Utöver detta används Intel SmartEdge och HCLTechs tjänster för ledning och automationstjänster. Företagen ska även investera i HCLTechs Cloud-Native Labs, för att skapa innovativa användningsfall och driva effektiva digital transformation hos företag världen över.

– Mavenir är fokuserat på att leverera avancerade nätverksmöjligheter för företag och förbereda dem för en framtid som drivs av 5G och molnorienterade tekniker. Tillsammans med HCLTech och Intel är vi branschledande inom viktiga tekniklösningar och har tillsammans erfarenheten att genomföra denna vision. Denna samarbetsprocess är en viktig milstolpe och vi är stolta över att framöver arbeta tätt ihop för att leverera innovativa 5G-lösningar i världsklass, säger Pardeep Kohli, VD och koncernchef på Mavenir. 

– Intels mål är att hjälpa företag i alla vertikaler att påskynda utveckling och distribution av 5G och privata nätverk. Detta samarbete med HCLTech och Mavenir, som kommer använda Intels beprövade tekniker, ger branschen lösningar som hjälper företag att nå de affärsresultat de önskar, säger Caroline Chan, VP och GM på Intel Network Business Incubator Division. 

Genom att nyttja både Intels och Mavenirs tekniska erbjudande kommer HCLTech fungera som den främsta lösningsägaren i samarbetet. I denna roll kommer HCLTech att gemensamt definiera och etablera ett program för att hantera och stödja aktiviteter för paketering av tjänster, go-to-market, säljkampanjer och försäljning- och affärsrapportering.