Nyheter

Volta Trucks bekräftar: Serieproduktionsorder på över 300 fordon – säkrar en omsättning på mer än 85 miljoner euro

Volta Trucks säkrar förväntade intäkter på mer än 85 miljoner euro från sina första bekräftade kundorder av elektriska Volta Zero som ska levereras 2023.

Fortsatt stark efterfrågan på producerade fordon under 2023 från företagets största kunder.

Serieproduktionen av elektriska Volta Zero inleds de kommande månaderna.

Volta Trucks, den ledande och disruptiva tillverkaren av hel-elektriska kommersiella fordon och service, meddelar en stark start på 2023. Företaget bekräftar sina första 300 kundorder av Volta Zero som nu bokats för produktion. Det förväntade intäktsvärdet är mer än 85 miljoner euro.

De första serieproducerade Volta Zero beräknas rulla ut ur företagets kontrakterade produktion i Steyr, Österrike, tidigt under andra kvartalet 2023. Fabriken uppges nu vara redo att möta den starka efterfrågan på den specialdesignade hel-elektriska lastbilen för transporter i storstäder.

– Volta Trucks har gjort viktiga framsteg under de första veckorna 2023, med fler än 300 bekräftade kundorder som bokats för serietillverkning vid vår anläggning i Österrike. Det här utgör en ansenlig del av våra produktionsmål för 2023. Tidigare har kunder endast genomfört pilot-tester av fordonen. Det här visar både att Volta Zero är ett fordon med attraktiva attribut och att kunderna litar på vår förmåga att leverera, säger Volta Trucks VD, Essa Al-Saleh.

Han tillägger:

– Volta Trucks är nu redo för sitt första år med både försäljning och produktion. Vi är fulla av tillförsikt och fokuserade på att leverera enligt våra strategiska mål och ambitioner att minska utsläppen i våra stadskärnor.